Uilskuiken - Februari 2020

terug naar overzicht concert delen

Uilskuiken

Een komisch, muzikaal & brutaal sprookje over een EI-genzinnig uilskuiken!

 

Groep: Groep 3, 4, 5
Data:
  • 06 februari 2020 09:30, Arnhem, UITVERKOCHT - Pr8programma
  • 06 februari 2020 11:00, Arnhem
  • 06 februari 2020 13:15, Arnhem, UITVERKOCHT - Pr8programma
  • 07 februari 2020 09:30, Arnhem, UITVERKOCHT - Pr8programma
  • 07 februari 2020 11:15, Arnhem, UITVERKOCHT - Pr8programma
  • 13 februari 2020 09:30, Apeldoorn, UITVERKOCHT!
  • 13 februari 2020 11:00, Apeldoorn
  • 14 februari 2020 00:00, Zwolle, twee concerten, te boeken via www.ovho.nl/educatie

Ieder kind heeft zijn eigen talent!

Uilskuiken is een komisch, muzikaal en brutaal sprookje over een EI-genzinnig uilskuiken. Over hoe het is om anders te zijn dan anderen. Dat anders zijn juist leuk is, omdat iedereen zijn eigen talent heeft en uniek mag zijn. Ook de leerlingen van jouw school! Mark Haayema schreef dit grappige en ontroerende verhaal op herkenbare klassieke melodieën en orkestmuziek van Henk van der Schalk.

Bespreekbare onderwerpen in de klas

De onderwerpen 'anders zijn', 'pesten', 'horen' en 'doof zijn' kunnen naar aanleiding van dit project goed bespreekbaar gemaakt worden in de klas. Daarnaast ontdekken leerlingen het belang van luisteren (o.a. in communicatie, het verkeer én bij muziek maken). Hoe zou het zijn om doof te zijn? Ze leren een liedje met gebaren uit de Nederlandse gebarentaal. Ook spelen ze bodypercussie in de zaal, zodat alle kinderen de ritmes en muziek met hun hele lijf kunnen ervaren.

Het verhaal van Uilskuiken

Het verhaal van Uilskuiken begint met een ei. Daar begint immers alles mee. Of nou ja, volgens sommigen met een kip. Van wie dit ei is, is de grote vraag. Plots klinkt er een eigenzinnige melodie. Scheurtjes, barstjes en kraakjes doen het ei breken. Er komt een pluizig, wonderlijk diertje uit gekropen… Het uilskuiken kijkt zijn grote ogen uit en als hij zijn snavel opent... blijft het oorverdovend stil. Uilskuiken gebruikt gebaren, omdat hij niet praat. Zijn zusjes vinden dat maar gek, maar als er een groot gevaar dreigt, blijkt de gebarentaal van uilskuiken opeens super handig!

Meer informatie en prijzen

Activiteit
Interactief schoolconcert

Duur
45 minuten

Lesvoorbereiding
De lessenserie bestaat uit twee lessen + een reflectie-les na afloop. Het lesmateriaal bestaat uit een liedje en filmpjes waarop alle bewegingen stap voor stap worden voorgedaan. 

Het lespakket staat in het teken van ‘luisteren’, naar elkaar, naar de muziek, maar ook het belang van je oren. Wat als je niets kunt horen? Hoe praat je dan met elkaar? Door middel een gebarenliedje leren de kinderen gebaren uit de Nederlandse gebarentaal. En door middel van bodypercussie ervaren de kinderen de muziek met hun hele lijf.

Kerndoelen
34, 54, 55 58
Leren zingen en muziek maken met heel je lichaam, succeservaring, samenwerken, sociale vaardigheden, zelfexpressie en gebaren. Actief, receptief en reflectief, visueel, niet-talig en veel verschillende invalshoeken.

Prijs
€5,50 per leerling

Leerkrachten, begeleiders en ouders hebben gratis toegang. 
Voor de concerten in Zwolle en Enschede: www.ovho.nl/educatie

 

Een mobiele ringleiding wordt mogelijk gemaakt met de Roger Mylink halslus van Phonak. Wilt u hiervan gebruik maken? Stuur dan een bericht naar Monique Wijnker om aan te geven hoeveel leerlingen gebruik willen maken van de mylinks. Het is belangrijk om dit zo tijdig mogelijk aan te geven, zodat er voldoende mylinks kunnen worden geregeld.


1. Gegevens


Gegevens school


Gegevens contactpersoon


2. Voorkeuren


Mijn voorkeur


á € 5,50 = € 0,-
á € 0,00 = € 0,-
á € 0,00 = € 0,-

Totaalprijs: € 0,-


Betaalwijze


Betalingen vinden plaats op factuur

Beeld en geluid

Dit vind je misschien ook leuk

Kijkje achter de schermen bij Het Gelders Orkest

Bekijk concert
  • Groep 5, 6, 7 en 8