Workshops voor bedrijven Ontdek de geheimen van ons orkest

terug

Samenwerking op de werkvloer

Ons orkest bestaat uit vele individuen die samen als een groep voor adembenemende klanken zorgen. Ons doel is om luisteraars te laten genieten van klassieke muziek en een onuitwisbare indruk achter te laten. Om dit te laten slagen is veel afstemming, non-verbale communicatie en samenwerking nodig. Het concertpodium is dé plek waar dit allemaal tot uiting komt. Leden van een orkest weten dan ook als geen ander hoe zij dit doel kunnen bereiken. Deze kennis en ervaring delen zij graag met het bedrijfsleven in de vorm van drie exclusieve workshops voor (management) teams.

Workshop aanbod

Ondanks de verschillen zijn er veel overeenkomsten tussen het concertpodium en de werkvloer in het bedrijfsleven. Omgaan met verschillende meningen en samen tot een besluit komen waar iedereen achter staat zijn hier mooie voorbeelden van. In een groep met diverse karakters is het belangrijk om samen te werken door te luisteren en te communiceren. De prikkelende workshops 'Communiceren', 'Oordeelvrij Luisteren' en 'Samenwerken' focussen zich op teambuilding waarbij de vraag van de organisatie centraal staat. Het is ten slotte maatwerk. 

Workshop Communiceren

In de interactieve workshop Communiceren gaat Het Cascata Strijktrio aan de slag met de basisprincipes van communicatie. Zeer effectieve communicatie is een vereiste om razendsnel te kunnen schakelen tussen leiden en volgen, om open te luisteren en direct te reageren. Het werken met muziek leert je vanuit een geheel andere invalshoek meer over het inzetten van de juiste communicatieve vaardigheden in jouw team.

Als drie personen weten hoe ze optimaal met elkaar kunnen communiceren, dan zijn het violiste Marjolein van Dingstee, altvioliste Meintje de Roest en celliste Inge Grevink. Vanuit hun leidinggevende posities in het Gelders Orkest vormen deze getalenteerde musici al jaren Het Cascata Strijktrio.

Workshop Oordeelvrij Luisteren

De workshop Oordeelvrij Luisteren gaat over samenwerken, verandering en leiderschap. Je wilt je als organisatie continue verbeteren, dat is een kunst zoals muziek ook kunst is. In de interactieve workshop zoekt Het Gelders Blaaskwintet samen met jou naar nieuwe perspectieven om meervoudig te luisteren (wat is het verschil tussen luisteren en horen?), waar te nemen en elkaar te inspireren. Muziek als metafoor voor teams in het bedrijfsleven. Leren met en van elkaar.

Het Gelders Blaaskwintet bestaat uit fluitist Gudrun Bourel, hoboïst Bram Kreeftmeijer, fagottist Mette Laugs, klarinettist Irene Teepe en hoornist Kirsten Jeurissen. Het kwintet speelt al jaren samen in Het Gelders Orkest, maar vormt sinds 2007 Het Gelders Blaaskwintet. 

Workshop Samenwerken
Ervaar de kracht van muziek

Vanuit hun passie voor muziek, het geloof dat muziek altijd meer teweeg brengt dan 1000 woorden, en de onzichtbare kracht van muziek, geeft het Prisma ensemble workshops op maat voor bedrijven en organisaties die meer uit hun organisatie willen halen. Die nieuwsgierig zijn naar dat wat muziek voor hen, en hun werknemers kan betekenen; als voorbeeld maar ook als middel. Zoals elk muziekstuk anders is, is ook elke organisatie anders en worden de workshops in overleg samengesteld en toegepast op uw vraag. Thema’s als  samenwerken, communicatie, de betekenis van leiderschap, wat brengt live muziek teweeg en gericht luisteren komen aan bod.

Uitgegaan wordt van het participatieprincipe: ervaren, deelnemen, uitproberen, grenzen verleggen, samen met je collega’s een sprong in het diepe wagen. 
En dan ook samen vol energie, inspiratie en nieuwe inzichten weer boven komen. Plezier staat voorop!

Violisten Arthur Ornee, Eva Bengtsson, altvioliste Marieke Wenink en celliste Joke Den Heijer delen de overtuiging dat de kracht van muziek  verder reikt dan de concertzaal, wat zij elke dag ervaren, willen ze uitdragen juist buiten die concertzaal, op de werkvloer, zonder afstand, adembenemend dichtbij.

Meer informatie en contact

Voor meer informatie over een van onze workshops neem je vrijblijvend contact op met Melanie Jansen via fondsenwerving@hetgeldersorkest.nl of 026-7890130. Wij denken graag met je mee. Elke aanvraag wordt afgestemd op de specifieke behoeften van een organisatie. Door maatwerk te bieden kunnen we optimaal aansluiten op de wensen binnen ieder bedrijf