Activiteiten seizoen 2019-2020

terug

Activiteiten 2019-2020 

Wij nodigen u graag uit voor een nieuwe reeks Vriendenrepetities, het bezoek aan het schoolconcert op 6 februari en de Luistercursus onder leiding va Wouter Schmidt. Ook organiseren we in het voorjaar weer een concertreis.

Vriendenrepetities 

Inloop vanaf 8.45 uur tot 12.30 uur in Musis Arnhem.

  • Dinsdag 17 september; 75 jaar bevrijding Arnhem, War Requiem. >>aanmelden
  • Woensdag 20 november; Ronald Brautigam dirigeert en speelt Mozart en Schubert. >>aanmelden
  • Dinsdag 14 januari; Ouder worden met Eric Corton. >>aanmelden
  • Donderdag 7 mei; Frans programma olv. dirigent Otto Tausk. >>aanmelden

Bezoek schoolconcert

  • Donderdag 6 februari; inloop 10 uur, concert 11 uur. >>aanmelden

Luistercursus olv. Wouter Schmidt

De welbekende Wouter Schmidt, voormalig violist van Het Gelders Orkest en tegenwoordig reisleider klassieke muziekreizen voor Hannick en Wouter & Friends, zal voor u een luistercursus verzorgen in Musis. Deze cursus behelst meer dan alleen een inleiding op het concertprogramma. Wouter kennende zal hij u werkelijk alle ins en outs rondom het programma laten zien en horen, waardoor u veel meer te weten komt over de tijdgeest, componisten en uitvoerenden dan u zelf zou kunnen bedenken.

Het solistenduo Frederieke Saeijs en Dana Zemtsov maakt van het programma Mozart en Schubert voor kamerorkest een waar feest. Beiden zijn laureaten van het Anton Kersjes Fonds en hebben daaraan hun vioolbeurs te danken. Samenspelend zijn ze aan elkaar gewaagd en zij hebben al vaker de viool en altviool weergaloos om elkaar heen laten dansen in Mozarts schitterende Sinfonia Concertante. Naar Schubert is het dan maar een kleine stap met zijn intieme maar opgewekte Vijfde symfonie. Als geen ander is dirigent Bas Wiegers in staat om met een kamerorkestbezetting alle fijne details van dit kristallijne werk ten volle tot zijn recht te laten komen. U bent van harte welkom op de volgende data:

  • Cursus maandagavond, 20 januari
  • Bezoek repetitie, dinsdagochtend 21 januari
  • Bezoek concert, zondagochtend 26 januari - 11 uur Musis

Er volgt in het najaar een inschrijvingsmogelijkheid met de kosten die hieraan verbonden zijn.

Concertreis

In het voorjaar organiseren wij wederom een concertreis. Op dit moment is de datum nog niet bekend in verband met de status van het te bezoeken concert.