Voordelig schenken met een periodieke schenking

terug

Voordelig schenken met een periodieke schenking

Met een periodieke gift ondersteunt u het orkest terwijl dit voor u fiscaal aantrekkelijk is. Het Gelders Orkest is namelijk een door de overheid erkende Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Alle schenkingen zijn daarom fiscaal aftrekbaar. Dankzij de nieuwe Geefwet zijn schenkingen tot € 5000,- in de komende jaren zelfs voor 125% aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

Een periodieke schenking van bijvoorbeeld € 1000,- kost u in het meest gunstige geval maar € 350,- netto per jaar, terwijl Het Gelders Orkest hier voor de volle 100% van profiteert!

Bent u van plan jaarlijks minstens € 500,- aan het orkest te schenken? Dan bedanken wij u door middel van een bijzonder privilege, namelijk de Symfonische Tafel. Jaarlijks organiseren wij dan voor u én de andere mecenassen een muzikaal diner op een bijzondere locatie. U ontmoet onder andere de musici, de dirigent maar natuurlijk ook andere muziekliefhebbers die net als u het orkest ondersteunen.

Om het belastingvoordeel te genieten is het wel een vereiste dat u uw schenking laat vastleggen. Sinds 2014 kan dit zonder tussenkomst van notaris door middel van een overeenkomst periodieke schenking. Download de overeenkomst periodieke schenking

Mocht u uw schenking toch willen laten vastleggen door een notaris dan wil onze partner Dirkzwager Advocaten & Notarissen dit kosteloos voor u doen.

Contact

Wij nodigen u van harte uit zich aan te sluiten bij onze kring betrokken mecenassen. Wilt u meer weten over de privileges, de gunstige fiscale regeling of over andere mogelijkheden van schenken? Neem dan contact op via 026-7890130 of via fondsenwerving@hetgeldersorkest.nl.