Silvia Careddu Fluit

terug

Silvia Careddu

De Italiaanse fluitiste Silvia Careddu studeerde aan het conservatorium van Parijs waar ze met de hoogste onderscheiding haar opleiding afrondde. Daar perfectioneerde ze haar spel bij beroemde fluitisten als Emmanuel Pahud en de Nederlandse fluitist Jacques Zoon. Zij won diverse concoursen waaronder in 2001 het Concours International de Musique de Genève waar ze naast de eerste prijs ook de publieksprijs ontving.

In haar loopbaan werkte Silvia Careddu regelmatig samen met onder meer het Mahler Chamber Orchestra, het Philharmonia Orchestra in Londen en het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks. Ze was solofluitiste bij het Konzerthausorchester Berlin, de Wiener Symphoniker en tot juli 2019 de Wiener Philharmoniker. Ze was één van de oprichters van het Alban Berg Ensemble waarmee ze regelmatig concerten geeft in de Wiener Musikverein.

Momenteel is ze hoofdvakdocent aan de Hochschule für Musik ‘Hanns Eisler’ in Berlin. Wereldwijd geeft ze masterclasses waaronder bij het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Silvia Careddu heeft diverse cd’s op haar naam staan. Zo nam ze met haar leraar Emmanuel Pahud de triosonates van Bach op. Ze is regelmatig te vinden als jurylid tijdens internationale fluitconcoursen. Zo jureerde ze in 2014 het Concours International de Musique de Genève waar ooit haar internationale carrière van start ging.

Brahms, Britten & Bernstein

Bekijk concert
  • Massimo Quarta, Silvia Careddu
  • Enschede, Zutphen, Nijmegen, Arnhem
  • 17 januari 2020 - 25 januari 2020