Rosanne van Sandwijk Mezzosopraan

terug

Rosanne van Sandwijk

Deze mezzosopraan volgde haar opleiding aan het Rotterdams Conservatorium onder Roberta Alexander, waar zij in 2006 cum laude afstudeerde. Al het volgende jaar debuteerde Rosanne van Sandwijk in het Concertgebouw met een liederenprogramma. In 2010 was ze de enige Nederlandse finalist van het Internationaal Vocalisten Concours in Den Bosch.

Ze won daar de Oratoriumprijs en de Engagementsprijs van de Nationale Opera, waardoor ze diverse malen in producties van dit gezelschap kon optreden. In 2014 won ze de Grachtenfestival Prijs met cantates van Vivaldi. Van 2013 tot 2015 behoorde ze tot de vaste kern van de opera van Kiel, waar ze in diverse opera’s belangrijke rollen vertolkte.

Ook op het concertpodium treedt Rosanne van Sandwijk veelvuldig op. Ze werkte samen met grote pianisten als Malcolm Martineau, Julius Drake en Kristian Bezuidenhout. In het concertante repertoire zong ze met onder meer met Les Musiciens du Louvre, Camerata Salzburg, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest.

Als Rosanne van Sandwijk voor het eerst in een stad is om te zingen, kijkt ze altijd even goed rond: ‘Wat ziet er leuk uit, waar zit het zwembad en loont het zich om mijn racefiets een volgende keer mee te nemen…’