Rosanne Philippens Viool

terug

Rosanne Philippens

Rosanne begon op driejarige leeftijd met viool spelen. Ze studeerde onder anderen bij Coosje Wijzenbeek en Vera Beths en in juni 2009 haalde ze aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag haar diploma summa cum laude. 

In datzelfde jaar won ze het prestigieuze Oskar Back Concours. In 2014 zette ze het Internationaler Violinwettbewerb Freiburg op haar naam. Niet voor niets dat haar muzikale kwaliteiten in de pers werden omschreven als ‘wonderwereld aan kleur’, en ‘een bezielde en altijd muzikale viooltoon’.

De afgelopen jaren is Rosanne Philippens uitgegroeid tot een veelgevraagd soliste. Ze trad op met onder meer het Südwestdeutsche Kammerorchester Pforzheim, het Philharmonisches Orchester Freiburg en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Op haar meest recente cd speelt ze Prokofjevs Vioolconcert nr. 2 met het Sinfonieorchester St. Gallen onder leiding van Otto Tausk. Daarnaast is Rosanne Philippens een veelgevraagd violiste voor kamermuziek en speelde met onder anderen Julien Quentin, Itamar Golan en Yuri van Nieuwkerk. Met deze laatste maakte ze twee cd’s met onder meer speciaal voor hen geschreven werk van Willem Wander van Nieuwkerk en Thomas Beijer. Eind 2016 startte ze een uniek project onder de noemer Amsterdam Salon Pop Up. In een huiskamersfeer speelt zij daar recitals begeleid door persoonlijke verhalen, kleine hapjes en na afloop jamsessies met het publiek.

Rosanne Philippens speelt Beethovens Vioolconcert

Bekijk concert
  • Sascha Goetzel, Rosanne Philippens
  • Arnhem, Enschede, Zwolle, Nijmegen, Doetinchem, Zutphen, Deventer
  • 4 maart 2020 - 14 maart 2020