Robert Murray Tenor

terug

Robert Murray

De Engelse tenor Robert Murray volgde zijn opleiding aan het Royal College of Music in Londen en de National Opera Studio. Met de tweede prijs tijdens de Kathleen Ferrier Awards in 2003 trok hij de aandacht en werd Jette Parker Young Artist aan het Royal Opera House Covent Garden.

In de loop der jaren heeft de tenor in een groot aantal operahuizen gestaan, waaronder, naast Covent Garden, de English National Opera, de Hamburger Staatsoper en het Norske Opera & Ballett in Oslo.

Maar ook in de concertzaal heeft Robert Murray grote bekendheid gekregen. Zo zong hij met befaamde orkesten als het Philharmonia Orchestra in Londen, het City of Birmingham Symphony Orchestra en het Rotterdams Philharmonisch Orkest.  Ook soleerde hij in Brittens War Requiem tijdens het Aldeburgh Festival. In samenwerking met gespecialiseerde ensembles als het The Sixteen en de Gabrieli Consort and Players zong hij veel muziek uit de barok.

Met de Nederlandse Bachvereniging ging hij in 2014 op tournee door het land met Bachs Matthäus-Passion. Ook werkte hij, als lid van het Monteverdi Choir onder John Eliott Gardiner, mee aan een complete opname van alle Bach Cantates.

War Requiem - herdenkingsconcert

Bekijk concert
  • Bas Wiegers, Evelina Dobračeva, André Morsch, Robert Murray, Nationaal Kinderkoor, Consensus Vocalis
  • Arnhem
  • 21 september 2019 - 22 september 2019