Quirine Viersen Cello

terug

Quirine Viersen

Deze bijzondere dame mag zich zonder twijfel wereldwijd scharen onder de beste cellisten van dit moment. Dat blijkt alleen al uit haar prijzenkast die mooie overwinningen toont, zoals het Tsjaikovski Concours in Moskou, waar ze in 1994 als eerste Nederlandse in de prijzen viel, en in datzelfde jaar de Nederlandse Muziekprijs.

In Nederland concerteerde Quirine Viersen met alle grote orkesten waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest. Buiten de landsgrenzen was ze te gast bij onder meer het Philharmonisch Orkest van Sint Petersburg en de Wiener Philharmoniker. Daarnaast is ze zeer actief op het gebied van kamermuziek. Zo speelde ze op het Delft Chamber Music Festival, de Luzerner Festwochen en de Salzburger Festspiele. Met vaste pianiste Silke Avenhaus maakte ze verscheidene cd’s, maar ook met Enrico Pace treedt ze regelmatig op. Haar cd met de solosuites van Bach, verbonden aan een bijzondere tournee langs verscheidene kerken in Nederland, oogstte veel lof.

De komst van haar eerste kind, al weer heel wat jaren geleden, heeft volgens Quirine Viersen, haar spel beïnvloed: ‘Ik denk dat ik intensiever speel. Waarschijnlijk draait het uit op een herontdekking van muziek via de oren van je kind. Je probeert te horen wat zij hoort. En omdat het voor haar nieuw is, wordt het voor mij ook nieuw.’