Pacho Flores Trompet

terug

Pacho Flores

Hij is telg van El Sistema, de befaamde organisatie in Venezuela die kansarme maar talentvolle kinderen een kans geeft in de muziek. Flores heeft die kans gegrepen en is uitgegroeid tot één van de beste trompettisten van Zuid-Amerika. Zijn opleiding aan het conservatorium van Parijs sloot hij af met de ‘Prix de virtuosité’ en in 2006 won hij het Concours de trompette Maurice André. Momenteel is hij eerste trompettist van het Orquesta Sinfónica Simón Bolívar.

 

Naast zijn werk als orkestmusicus heeft Flores een uitgebreide solistische praktijk. Hij speelde met professionele orkesten over de hele wereld en trad op in zalen als Carnegie Hall in New York en de Salle Pleyel in Parijs. Ook is hij stichter en directeur van de Academia Latinoamerica de Trompeta in Caracas.

Inmiddels heeft hij diverse cd’s op zijn naam staan, waaruit zijn grote veelzijdigheid blijkt. Niet alleen in het klassieke genre, maar ook in de jazz en Latijns-Amerikaanse stijlen. Op zijn bekroonde cd Cantar speelt hij op negen verschillende trompetten arrangementen van werken die oorspronkelijk voor een ander instrument geschreven zijn. Maar zoals hij zelf zeg: ‘De trompet kan klinken als een stem, een viool, een hobo en nog veel meer. Dan is muziek maken net een droom…’

Beeld en geluid