Niek Baar Viool

terug

Niek Baar

Het was de Efteling die Niek Baar op het spoor van de klassieke muziek bracht: ‘Toen ik daar het spookhuis zag en ik een skelet de Danse Macabre van Saint-Saëns op de viool hoorde spelen, was ik om. Die verliefdheid op de viool is altijd gebleven.’

Acht jaar oud werd hij leerling van de School voor Jong Talent van het Haags Conservatorium. Daarna volgde een volwaardige studie aan hetzelfde instituut en studeerde hij af aan het Hanns Eisler Conservatorium van Berlijn met de hoogst mogelijke cijfers. Hij heeft diverse concoursen op zijn naam staan, waaronder de International Solo Bach Competition in Londen, de Kersjesprijs in 2015 en in 2018 het prestigieuze Oscar Back Concours.

Inmiddels heeft Niek Baar een stevige carrière opgebouwd. Als zestienjarige trad hij al op met het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Hij concerteerde in onder meer het Gewandhaus in Leipzig, de Berliner Philharmonie en het Concertgebouw in Amsterdam. Ook was hij te gast op festivals als het Delft Chamber Music Festival en het Gergiev Festival in Rotterdam. Naast optredens in diverse Europese landen maakte hij eind 2017 een tournee door China.