Marcel Veenendaal en band

terug

Marcel Veenendaal

Al van jongs af aan is de zanger van DI-RECT met muziek bezig geweest. Hij was fan van R&B, Michael Jackson en The Doors, ging als muzikant en zanger naar jamsessies in Arnhem, Utrecht en Nijmegen en was enige tijd verbonden aan het Wageningse musicaltheater Roekeloos. In 2004 stond Marcel Veenendaal in de finale van het programma AVRO’s Sterrenjacht. Daarna speelde hij mee in musicalproducties als The Wiz en Jesus Christ Superstar.

2009 was een belangrijk jaar in zijn carrière. Via het televisieprogramma Wie is DI-RECT werd hij verkozen tot zanger van de band als vervanging van Tim Akkerman. Hij maakte diverse hits met DI-RECT als Times are changing en This is who we are van het gelijknamige album dat in 2010 de derde plaats in de Album Top 100 bereikte.

Groot is zijn invloed geweest op de sound van de band waarbij het accent kwam te liggen op langere nummers, dromerige escapades en progressieve stukken. Ook het nieuwste album Rolling with the punches dat vorig jaar uitkwam, kreeg weer een hoge notering. Tijdens de opnames nam Marcel Veenendaal zijn tweejarig zoontje mee: ‘Het wordt steeds leuker om hem te betrekken bij wat ik doe. Hij keek met open mond achter het raam naar de blazers die kwamen inspelen. Supergaaf dat hij daar gewoon kan ronddrentelen.’