Marcel Beekman Tenor

terug

Marcel Beekman

Als kind was hij al een ster toen hij in het televisieprogramma Grand Gala des Enfants zong en als jongenssopraan diverse platen maakte. Na zijn stembreuk ontwikkelde Marcel Beekman zich tot een hoge tenor mede onder leiding van zangpedagoge Margreet Honig.

Zijn doorbraak kwam begin 2014 toen hij schitterde in de titelrol van Rameau’s Platée in het Theater an der Wien. De barokke opera is dan ook één van de speerpunten in zijn repertoire. Hij werkte samen specialisten als William Christie, Frans Brüggen en Richard Egarr.

Naast de oude muziek heeft ook de hedendaagse muziek zijn grote voorkeur. Regelmatig zingt Marcel Beekman repertoire van onder andere Mauricio Kagel en Witold Lutoslawski. En hij zingt wereldpremières van werken, speciaal voor hem geschreven door componisten als Martijn Padding en Micha Hamel. Wereldwijd gaf hij met dit brede repertoire concerten met orkesten als de Berliner Philharmoniker, het Koninklijk Concertgebouworkest en het Los Angeles Philharmonic Orchestra en operagezelschappen als de Opéra Comique de Paris en natuurlijk De Nationale Opera in Amsterdam. Toch bekijkt hij dat succes met een zekere nuchterheid: ‘Ik sta op de grootste podia in de wereld, werk met de top uit het vak, maar altijd blijft het besef: ik kom gewoon uit Balkbrug.’