Lucie Horsch Blokfluit

terug

Lucie Horsch

Als dochter van twee professionele musici wekt het geen verwondering dat Lucie Horsch voor de muziek koos. Maar waar haar beide ouders cello speelden, koos Lucie voor de blokfluit. Al zeer jong bleek haar talent. Nog maar negen jaar oud trad zij solistisch op tijdens het AVRO Kinderprinsengrachtconcert. 

Ze won het Prinses Christina Concours in 2012 en vertegenwoordigde Nederland tijdens het Eurovision Young Musicians in 2014. In 2016 kreeg ze de Concertgebouw Young Talent Award. In 2011 begon Lucie aan haar professionele opleiding aan het Amsterdams Conservatorium, eerst bij Frans Brüggen, momenteel bij Walter van Hauwe. Ook volgt ze een studie piano.

Ze trad op in Het Concertgebouw, tijdens het Kamermuziekfestival Utrecht en met Conbattimento en het Nederlands Blazersensemble tijdens het officiële afscheid van koningin Beatrix in Ahoy.
Met enige regelmaat is de jonge blokfluitiste grensverleggend aan het experimenteren met verschillende muziekstijlen, ze speelt hedendaags repertoire en houdt van jazz en popmuziek. Enige tijd geleden is haar eerste cd uitgekomen met composities van Vivaldi.

Lees hier het interview uit de brochure met toptalent Lucie Horsch.

Lucie Horsch speelt Bach en Vivaldi

Bekijk concert
  • Lucie Horsch, Strijkers van Het Gelders Orkest
  • Apeldoorn, Ede, Arnhem
  • 06 april 2018 - 08 april 2018

Zondagochtendconcert Bach en Vivaldi

Bekijk concert
  • Lucie Horsch, Strijkers van Het Gelders Orkest
  • Arnhem
  • 08 april 2018