Liza Ferschtman Viool

terug

Liza Ferschtman

Als dochter van befaamde Russische musici, kreeg Liza Ferschtman al op vijfjarige leeftijd haar eerste vioollessen. Zij studeerde eerst bij Herman Krebbers en later aan het Curtis Institute of Music in Philadelphia en de Guildhall School of Music and Drama. Op 17-jarige leeftijd won ze het Nationaal Vioolconcours Oskar Back. In 2006 ontving zij de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs.

Als soliste trad ze op met orkesten over de hele wereld, waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest, het Dallas Symphony Orchestra en het London Philharmonic Orchestra. Een van de hoogtepunten was een uitgebreide internationale tournee met het Budapest Festival Orkest, dat door de New York Times als ‘niets minder dan een openbaring’ werd omschreven.

Op het gebied van kamermuziek musiceert Liza Ferschtman met pianisten als Inon Barnatan, Jonathan Biss en Enrico Pace en bezocht ze befaamde podia als de Wiener Musikverein, de Wigmore Hall in Londen en het Amsterdamse Concertgebouw. Sinds 2007 is ze artistiek leider van het Delft Chamber Music Festival, dat zij tot een toonaangevend festival in de wereld heeft gemaakt. Inmiddels heeft Liza Ferschtman een omvangrijke cd-collectie opgebouwd. Daarin een bijzondere opname met duo’s voor viool en cello met haar vader Dmitri Ferschtman. Haar nieuwste cd bevat de Serenade van Bernstein met Het Gelders Orkest.

Liza Ferschtman speelt Prokofjevs Vioolconcert

Bekijk concert
  • Per-Otto Johansson, Liza Ferschtman
  • Enschede, Nijmegen
  • 18 oktober 2019 - 19 oktober 2019