Lavinia Meijer Harp

terug

Lavinia Meijer

Op 31 oktober 2009 mocht harpiste Lavinia Meijer de Nederlandse Muziekprijs van dat jaar ontvangen, de hoogste prijs die een Nederlands musicus kan behalen. En het was bepaald niet haar eerste. Bij het Prinses Christinaconcours van 1997 viel haar een eerste prijs ten deel en bij het Nederlands Harp Concours won zij tweemaal (1997 en 2004). Internationaal werd zij gelauwerd op concoursen in onder meer Lausanne, Brussel en Wenen.

Lavinia speelde in de loop der jaren mee met talloze orkesten en ensembles en gaf solorecitals in zalen als de Berliner Philharmonie, de Wiener Musikverein en het Amsterdamse Koninklijk Concertgebouw.

Constant is Lavania Meijer op zoek naar nieuwe uitdagingen. Ze arrangeerde veel klassieke muziek voor harp. Diverse componisten zoals Paul Patterson, Garrett Byrnes en Jacob TV schreven composities voor haar. Daarnaast experimenteerde ze met jazz, elektronica, theater, dans en pop zoals haar klassieke bewerkingen van de popgroep Radiohead. Ook haar cd’s getuigen van deze creatieve zoektochten. Zo maakte ze in samenwerking met Philip Glass een opname met diens werk door haar zelf getranscribeerd voor harp, een cd die met platina bekroond werd. Een opname met werk van Satie, Ravel en Debussy bevat een boekje met teksten en schilderijen van acteur, regisseur en kunstschilder Jeroen Krabbé.