Laura van der Heijden Cello

terug

Laura van der Heijden

Laura van der Heijden (1997) gaf haar eerste concert op haar negende, won amper 15 jaar oud de BBC Young Musician competitie en trad sindsdien op met een groot aantal prominente musici, dirigenten en orkesten.

Zij werkte onder meer samen met het Royal Philharmonic Orchestra, de Academy of St. Martin in the Fields, het BBC Philharmonic en het European Union Chamber Orchestra. In Australië soleerde zij bij het Melbourne Symphony Orchestra in het openingsconcert van de 'BBC Proms Australia' onder leiding van Sir Andrew Davis. In 2018 debuteerde zij bij het gerenommeerde Hallé Orchestra met Dvoráks Celloconcert en in hetzelfde jaar verscheen haar debuut-cd met Russisch repertoire voor cello en piano. BBC Music Magazine riep de cd uit tot  Record of the Month en in Nederland won zij voor dit album een Edison Klassiek. Laura werd geboren in Engeland, heeft een Nederlandse vader en een Zwitserse moeder en bespeelt een Joseph Hill cello uit 1780.

De Edison-jury over Laura van der Heijden:

“21 is ze, en nog student. Maar celliste Laura van der Heijden springt er nu al uit met dit originele debuutalbum, dat de gonzende diepte en melancholieke hoogte van de cello inzet voor een diepe duik in de Slavische ziel.”

Dvoráks Celloconcert en Eerste van Sjostakovitsj

Bekijk concert
  • Alpesh Chauhan, Laura van der Heijden
  • Nijmegen, Doetinchem, Apeldoorn, Arnhem, Enschede, Zutphen
  • 28 maart 2019 - 7 april 2019