Kelly God Sopraan

terug

Kelly God

Mya Besselink was haar docente die haar zangopleiding begeleidde aan het conservatorium van Maastricht. En met succes, want sopraan Kelly God studeerde in 2001 af met de hoogste onderscheiding. Het was ook het jaar waarin zij de prijs van de stad Giessen won en voor het eerst optrad bij Het Gelders Orkest.

Vier jaar lang werkte zij bij het operahuis van Erfurt tot zij in 2006 een vaste aanstelling kreeg bij de Staatsoper Hannover waar zij nog steeds aan verbonden is. In al die jaren ontpopte ze zich als sopraan voor de grote dramatische rollen waarbij ze vooral geroemd wordt om haar Wagner-vertolkingen. In 2010 was ze weer in Nederland en zong ze bij de reisopera in Un ballo van Verdi. Maar ze schitterde vooral als Sieglinde in Wagners Die Walküre bij hetzelfde gezelschap met Het Gelders Orkest in de bak.

Ook als begenadigd liedzangeres heeft Kelly God zich geprofileerd. Dat bleek enkele jaren geleden wel uit haar succesvolle recital die zij in 2013 in het Muziekgebouw aan ’t IJ gaf.

Hoe ‘dramatisch’ Kelly God is? ‘Ik ben niet zo’n hysterische sopraan die altijd studeert. Als ik thuiskom heb ik Sky Radio aan of jazz, ga ik de hond uitlaten of op de bank een boek lezen.’