Karin Strobos Mezzosopraan

terug

Karin Strobos

‘Karin Strobos debuteert onverwachts en in grootse stijl bij De Nederlandse Opera’, zo jubelde Trouw over deze mezzosopraan toen zij in mei 2011 op het laatste moment inviel voor de ziek geworden Magdalena Kožená in een productie van Der Rosenkavalier van Strauss onder Sir Simon Rattle.

Het was een verdiend succes van een zangeres die kan bogen op een uitstekende studie en ervaring die zij in die jaren als vaste zangeres van Opera Zuid had opgedaan. Momenteel is ze vast verbonden aan het Aalto-Musiktheater Essen. Daarnaast zong ze mee in producties van de Nationale Reisopera en was opnieuw te zien bij De Nationale Opera.

Maar ook buiten de opera heeft Karin Strobos haar sporen verdiend. Ze won niet alleen de GrachtenfestivalPrijs 2011, maar ook het Gouden Viooltje en de Debuut Publieksprijs in samenwerking met pianiste Daria van den Bercken en fluitiste Felicia van den End met wie ze een trio vormt. Tevens geeft ze regelmatig recitals met haar vaste pianiste Else Sterk. Karin Strobos werkte met de meeste Nederlands orkesten waaronder het Nederlands Philharmonisch Orkest, Het Gelders Orkest en de philharmonie zuidnederland. Met het Rotterdams Philharmonisch Orkest trad ze op in een speciale voorstelling ‘Musical meets Opera’ getiteld.

Kerst met Karin Strobos & Mahler 4

Bekijk concert
  • Alexandre Bloch, Karin Strobos
  • Arnhem, Deventer , Enschede, Apeldoorn, Nijmegen
  • 11 december 2019 - 22 december 2019