Hannes Minnaar Piano

terug

Hannes Minnaar

Hoewel hij van jongs af aan gegrepen werd door muziek, was het geen vanzelfsprekendheid dat Hannes Minnaar er zijn beroep van zou maken. Maar nadat hij de Rotterdamse Pianodriedaagse had gewonnen, werd het serieus aangepakt.

Minnaar studeerde bij de befaamde pianopedagoog Jan Wijn en bij organist Jacques van Oortmerssen. Hij wist aller aandacht op zich te vestigen toen hij in 2010 als eerste Nederlandse pianist de derde prijs won tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd in Brussel.

Momenteel behoort Hannes Minnaar tot een van de belangrijkste pianisten van ons land. Hij speelde met orkesten als het Koninklijk Concertgebouworkest en het Nationaal Orkest van België, trad op in onder meer het Gewandhaus in Leipzig en het Amsterdams Concertgebouw en werkte samen met grote musici als Janine Jansen, Isabelle van Keulen en Mischa Maisky. Ook met zijn Van Baerle Trio heeft hij wereldwijd groot succes. In 2016 ontving hij de felbegeerde Nederlandse Muziekprijs. Inmiddels heeft Hannes Minnaar diverse cd’s op zijn naam staan. Nog onlangs nam hij samen met dirigent Jan Willem de Vriend de complete pianoconcerten van Beethoven op. Tot nu toe heeft de consciëntieuze pianist slechts eenmaal bij een concert verstek laten gaan. Maar dat was dan ook op het moment dat hij een trotse vader werd…