Frederieke Saeijs Viool

terug

Frederieke Saeijs

‘Wat een bezielde en zangerige musiceerkunst met een schitterend fluwelen viooltoon’, was het oordeel van de pers over de muzikale kwaliteiten van violiste Frederieke Saeijs. Ze staat nog steeds volop in de belangstelling en kan ook al terugkijken op een indrukwekkende carrière.

Nog tijdens haar opleiding won ze in 2001 de tweede prijs bij het Vioolconcours Oskar Back. Vier jaar later ging ze tijdens het Concours international Long-Thibaud-Crespin met vier prijzen, waaronder de eerste, naar huis. Ze concerteerde bij diverse grote orkesten waaronder het Russisch Nationaal Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Concertgebouw Kamerorkest. Met haar Arosa Trio trad ze op in grote zalen als het Amsterdamse Concertgebouw en de Tonhalle Düsseldorf. Ook was ze artist in residence bij het Nationaal Jeugdorkest in de Dr. Anton Philipszaal in Den Haag.

Frederieke Saeijs heeft enkele cd’s op haar naam staan, waaronder een opname met de solosonates van Ysaÿe, die lovend werd ontvangen en beoordeeld. Ze was hoofdvakdocent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en de Universidad Alfonso X el Sabio in Madrid. Ze bespeelt de ‘Ex-Reine Elisabeth’ viool uit 1725 van de beroemde bouwer Guarneri, in bruikleen gegeven door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Mozart en Schubert voor kamerorkest

Bekijk concert
  • Bas Wiegers, Frederieke Saeijs, Dana Zemtsov
  • Arnhem, Ede, Rijssen, Goor
  • 26 januari 2020 - 2 februari 2020

Zondagochtendconcert Mozart & Schubert

Bekijk concert
  • Bas Wiegers, Frederieke Saeijs, Dana Zemtsov
  • Arnhem
  • 26 januari 2020