Frank Peters Piano

terug

Frank Peters

Pianist Frank Peters studeerde aan het conservatorium van Arnhem en van Amsterdam bij de befaamde pedagoog Jan Wijn, waar hij met de hoogste onderscheiding zijn diploma behaalde. In 1992 won hij de International Prokofiev Competition in Sint Petersburg. Vier jaar later werd hij genomineerd voor de Cultuurprijs van de Nederlandse Omroep.

Frank Peters heeft een intensieve internationale carrière als concertpianist. Hij soleerde bij onder meer het Radio Filharmonisch Orkest, Het Gelders Orkest en het Pools Nationaal Radio Orkest. Met dat laatste orkest speelde hij de wereldpremière van het Derde Pianoconcert van Hanna Kulenty. Ook trad hij op met bekende musici als Emmy Verhey, Eldar Nebolsin en Mikhail Zemtsov.

Met het Quatuor Danel voerde Frank Peters het uiterst gecompliceerde Pianokwartet van Sorabji uit. Hij is sinds 2007 pianist van het Hexagon Ensemble waarmee hij diverse cd-opnames maakte. Bijzonder was het programma dat de pianist in 2003 met het Zephyr Kwartet maakte rond de Canadese componist Claude Vivier, dat in 2005 ook tijdens het Holland Festival werd uitgevoerd. Frank Peters is als hoofdvakdocent verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam, Artez Arnhem en Zwolle en geeft met enige regelmaat masterclasses in Frankrijk, België, Italië en China.

Icoon: 80 jaar Lucinda Childs

Bekijk concert
  • Ryan Bancroft, Introdans, Frank Peters
  • Arnhem, Zwolle, Nijmegen, Apeldoorn
  • 14 februari 2020 - 22 februari 2020