Evelina Dobračeva Sopraan

terug

Evelina Dobračeva

De Russische sopraan Evelina Dobračeva studeerde aanvankelijk accordeon en orkestdirectie in haar geboorteplaats Syzran. Daarna stapte ze over op zang en volgde daarvoor een opleiding aan de Hochschule für Musik ‘Hanns Eisler’ Berlin.

In 2006 verwierf ze een bijzondere prijs tijdens het Mozartfest-Wettbewerb in Würzburg. Sindsdien heeft ze in diverse operahuizen opgetreden, eerst voornamelijk in Duitsland bij onder meer de Staatsoper Hamburg, de Deutsche Staatsoper Unter den Linden in Berlijn en de Bayerische Staatsoper in München, maar later ook daarbuiten zoals de Opéra de Toulon, de Cincinnati Opera en het Bolsjojtheater in Moskou.

In de concertzaal zong Evelina Dobračeva met onder meer het Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, het Orchestra Sinfonica di Milano Giuseppe Verdi en het Atlanta Symphony Orchestra, waarmee ze de Symfonie nr. 8 van Mahler vertolkte. Verder trad ze op in zalen als de Berliner Philharmonie, de Royal Albert Hall in Londen en het Amsterdamse Concertgebouw. Ook op de cd is de Russische sopraan te vinden. Zo maakte ze een opname van Brittens War Requiem met het Radio Filharmonisch Orkest onder leiding van Jaap van Zweden. Vorig jaar werkte ze mee aan een bijzondere cd met de religieuze opera Moses van Anton Rubinstein.

War Requiem - herdenkingsconcert

Bekijk concert
  • Bas Wiegers, Evelina Dobračeva, André Morsch, Robert Murray, Nationaal Kinderkoor, Consensus Vocalis
  • Arnhem
  • 21 september 2019 - 22 september 2019