Erin Caves Tenor

terug

Erin Caves

De uit Amerika afkomstige tenor Erin Caves studeerde zang aan de Yale University School of Music en The Juilliard School of Music in New York, waarna hij bij diverse Amerikaanse operagezelschappen ervaring opdeed.

Europa maakte kennis met hem toen hij zich verbond aan het Internationaal Opera Centrum Nederland. Daarna maakte hij vooral in Duitsland carrière. Van 1998 tot 2003 was hij verbonden aan het Musiktheater im Revier in Gelsenkirchen. Daarna werd hij voor enkele jaren aangesteld als ‘jugendlicher Heldentenor’ aan het Deutsches Nationaltheater in Weimar, waar hij zich vooral profileerde als talentvol Wagnerzanger, en waarmee hij twee dvd opnames van Wagneropera’s maakte. Maar daarnaast zong hij de meest uiteenlopende rollen in opera’s van Verdi, Tsjaikovski en Strauss bij theaters als de Staatsoper Stuttgart, de Wiener Volksoper, de Scala in Milaan en de Nederlandse Reisopera.

Ook op het gebied van de hedendaagse opera heeft Erin Caves zijn sporen verdiend. Zo zong hij in wereldpremières van opera’s van Mauricio Sotelo en Christian Jost. Zelfs zong hij mee in een productie van de musical Jesus Christ Superstar in het Aalto-Musiktheater in Essen.

Tevens is de tenor met grote regelmaat op het concertpodium te vinden, waar hij schitterde in werk van Mahler en Beethoven (onder meer de Negende Symfonie), maar ook Berio en Schnittke.