Eric Vloeimans Trompet

terug

Eric Vloeimans

Er zijn maar weinig muzikanten zo veelzijdig als Eric Vloeimans. Veel van zijn muziek beweegt zich op het spannende vlak tussen jazz en pop, dat loopt van ‘lazy lounge’ tot hard core uptempo beats.

Hij verloochent daarbij zijn klassieke achtergrond niet. In oktober 2011 gaf hij met het Limburgs Symfonie Orkest de wereldpremière van het trompetconcert Evensong dat hij in samenwerking met Martin Fondse schreef. En ook met uiteenlopende ensembles als het Koninklijk Concertgebouworkest, The Holland Baroque Orchestra, het Metropole Orkest en verscheidene malen Het Gelders Orkest speelde hij samen.

Met zijn beide groepen, Fugimundi en Gatecrash behaalde Eric Vloeimans wereldwijd grote successen. Daarnaast speelde hij samen met befaamde jazzmusici waaronder Jasper van ’t Hof, Michiel Borstlap en Peter Erskine. Enkele opnames uit de uitgebreide cd-collectie van Vloeimans werden gewaardeerd met een Edison. In 2003 ontving hij de meest prestigieuze prijs op het gebied van de jazz: de VPRO/Boy Edgar Prijs. Begin 2018 toerde hij door Nederland met klarinettist Kinan Azmeh en pianist Jeroen van Vliet in het kader van zijn nieuwe cd Levanter.

In al zijn veelzijdigheid is Eric Vloeimans uiteindelijk puur bezig met muziek: ‘Met wie ik ook speel, op het podium ben ik volledig mezelf, omdat ik me terugvind in de muziek.’