Dana Zemtsov Altviool

terug

Dana Zemtsov

Als dochter van twee altviolisten was het geen verrassing dat ook Dana Zemtsov dit instrument ter hand zou nemen. Ze studeerde bij onder meer Sven Arne Tepl en Michael Kugel en zette zichzelf op de muzikale kaart door het winnen van diverse internationale concoursen. In 2010 won ze de Avond van de Jonge Musicus en vertegenwoordigde ons land bij de Eurovision Young Musicians in Wenen.

In de loop van de jaren heeft Dana Zemtsov een stevig carrière opgebouwd. Ze speelde samen met orkesten als Holland Symfonia, Amsterdam Sinfonietta en het Nederlands Philharmonisch Orkest. Ze trad op in gerenommeerde zalen waaronder De Doelen in Rotterdam, Carnegie Hall in New York en het Amsterdamse Concertgebouw.

Maar ook werkte ze samen met bekende musici als Janine Jansen, Martin Fröst en Boris Berezovsky. Tevens was ze te gast op het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht, het Delft Chamber Music Festival en het Amsterdamse Grachtenfestival. Met haar ouders en haar neef vormt ze het Zemstov Altviool Kwartet. Inmiddels heeft Dana Zemtsov enkele opnames op haar naam staan. Haar eerste cd Enigma won meteen een Diapason d’Or. Daarna volgde Romantic Metamorphoses met daarop een werk van haar grootvader Evgeni Zemtsov.

Mozart en Schubert voor kamerorkest

Bekijk concert
  • Bas Wiegers, Frederieke Saeijs, Dana Zemtsov
  • Arnhem, Ede, Rijssen, Goor
  • 26 januari 2020 - 2 februari 2020

Zondagochtendconcert Mozart & Schubert

Bekijk concert
  • Bas Wiegers, Frederieke Saeijs, Dana Zemtsov
  • Arnhem
  • 26 januari 2020