Corien Oranje Vertelster

terug

Corien Oranje

Al als klein kind was Corien Oranje gefascineerd door schrijven en het verzinnen van verhalen. Maar het duurde even voor ze zich werkelijk op het schrijven kon toeleggen. Eerst volgde een studie theologie in Kampen, enkele jaren Indonesië en vier kleine zoons die alle aandacht vroegen. Maar terug in Nederland en de kinderen iets op leeftijd greep de schrijfkunst haar weer en begon zij met het schrijven van vooral kinder- en jeugdboeken, waaronder de serie rond Juffrouw Fiep.

Meer dan tachtig boeken heeft zij inmiddels op haar naam staan die zeer worden gewaardeerd en waarvoor ze diverse malen met prijzen werd onderscheiden.

Met haar boeken, maar ook met veel andere verhalen, bezoekt Corien Oranje talloze scholen, waar zij kinderen laat meegenieten met haar fantasie en hen stimuleert hun eigen fantasie te ontdekken. In dat kader past haar bijzondere sprookje Peter, Roodkapje en de Wolf schitterend. Voor de schrijfster, die geen muzikale achtergrond heeft, een spannende onderneming om een verhaal met muziek en live musici te vertellen.