Annelien Van Wauwe Klarinet

terug

Annelien Van Wauwe

Nog maar acht jaar oud nam de Belgische Annelien Van Wauwe de klarinet voor het eerst ter hand en heeft die sindsdien niet meer losgelaten. Zij studeerde aan verscheidene conservatoria in Europa waaronder de Hochschule für Musik ‘Hanns Eisler’ Berlin en de Musikhochschule Lübeck waar de befaamde klarinettiste Sabine Meyer haar docente was.

Ze won diverse prijzen in onder meer Lissabon, Turijn, Brussel en Berlijn, maar haar grote doorbraak kwam toen ze in 2012 één van de winnaars werd tijdens het ARD-Musikwettbewerb in München. Van 2015 tot 2017 was ze BBC New Generation Artist en in 2018 won ze de felbegeerde Borletti-Buitoni Trust Award.

Annelien Van Wauwe heeft in haar carrière al met veel orkesten samengespeeld, zoals het Brussels Philharmonic, het Deutsches Symphonie-Orchester Berlin en het BBC Philharmonic. Ook concerteerde ze in zalen als de Londense Wigmore Hall en het Amsterdamse Concertgebouw. Daarnaast maakte ze haar opwachting op gerenommeerde festivals als het Lucerne Festival en het Schleswig-Holstein Musik Festival. Er is speciaal voor haar werk geschreven door Manfred Trojahn en Jelle Tassyns. In 2015 kwam haar eerste cd uit met composities van Weber en Prokofjev. Momenteel is ze hoofdvaldocent aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen.

Annelien Van Wauwe speelt Debussy en Brahms

Bekijk concert
  • James Feddeck, Annelien Van Wauwe
  • Enschede, Arnhem, Apeldoorn
  • 7 februari 2020 - 9 februari 2020