Anna Vinnitskaya Piano

terug

Anna Vinnitskaya

Stammend uit een zeer muzikale familie, was het voor Anna Vinnitskaya niet zozeer de vraag of ze van de muziek haar bestaan zou maken, als wel hoe beroemd ze er mee zou worden. Het draaide uit op zeer beroemd.

Toen haar ouders, beiden zelf pianist, haar talent ontdekten hebben ze haar intensief begeleid. Op haar negende gaf ze haar eerste recitals en nog geen jaar later trad ze op in het buitenland. Aanvankelijk studeerde ze aan het Staats Conservervatorium Sergej Vasiljevitsj Rachmaninov van Rostov aan de Don, maar ze voltooide haar opleiding aan de Hochschule für Musik und Theater in Hamburg. Ze won het ene na het andere concours met als absoluut hoogtepunt de eerste prijs van de Koningin Elisabethwedstrijd in 2007.

In haar carrière heeft Anna Vinnitskaya met diverse orkesten samengespeeld, waaronder de Münchner Philharmoniker en het London Symphony Orchestra. Haar opname van de pianoconcerten van Sjostakovitsj waarbij ze naast de pianopartij ook de leiding van de Kremerata Baltica op zich nam, werd bekroond met een ECHO Klassik. In het seizoen 2016-2017 was ze artist in residence bij het WDR Sinfonieorchester onder Jukka-Pekka Saraste. Momenteel is ze hoofdvakdocent aan het Hamburger Konservatorium, het instituut waar ze jaren daarvoor zelf studeerde.

Tsjaikovskis Vijfde symfonie

Bekijk concert
  • Tung-Chieh Chuang, Anna Vinnitskaya
  • Arnhem, Enschede, Nijmegen
  • 15 april 2020 - 19 april 2020