Andrew Schroeder Bariton

terug

Andrew Schroeder

Deze Amerikaanse bariton kreeg zijn opleiding bij de Lyric Opera of Chicago en de Metropolitan Opera in New York. In 1991 won Andrew Schroeder een stipendium van de William Mattheus Sullivan Foundation en in 1998 behoorde hij tot de finalisten van de Plácido Domingo’s Operalia Competition.

 

In de loop van de jaren heeft Andrew Schroeder een grote reputatie opgebouwd als operazanger. Hij zong uiteenlopende rollen in opera’s van onder anderen Monteverdi, Gluck, Mozart en Johann Strauss, maar ook van moderne componisten als Adams, Henze en Benjamin. Hij stond op de bühne van grote operagezelschappen als Covent Garden in Londen, de Munt in Brussel, de Sydney Opera en het Teatro la Fenice in Venetië. Met dat laatste gezelschap maakte hij een bijzondere opname van Donizetti’s vrijwel vergeten opera Pia de’ Tolomei.

Maar ook bij veel orkesten is hij een graag geziene zanger. Hij trad op bij onder meer het Brussels Philharmonic, de Bamberger Symphoniker en het afgelopen seizoen met de Kammerakademie Potsdam onder leiding van Antonello Manacorda in Beethovens Negende symfonie. In Nederland concerteerde hij onder anderen met het Radio Filharmonisch Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Residentieorkest.