André Morsch Bariton

terug

André Morsch

De Duitse bariton André Morsch (1975) begon zijn opleiding aan het conservatorium van Feldkirch in Oostenrijk, en zette die voort bij Margreet Honig aan het Amsterdams Conservatorium. Beide opleidingen sloot hij met een onderscheiding af.

Hij debuteerde bij de Staatsoper Stuttgart als Achilla in Handels Giulio Cesare. Van 2011 tot 2018 behoorde hij tot de vaste zangers van dit gezelschap. Ook als gastzanger heeft André Morsch een grote naam opgebouwd. Zo zong hij mee in producties bij onder meer de Oper Leipzig en de Opéra-Comique in Parijs. De dvd-opname van zijn aandeel in Lully’s Cadmus et Hermione won in 2009 een Diapason d’Or en de Preis der Deutschen Schallplattenkritik. Tevens werkte hij samen met grote orkesten als het Gewandhausorchester Leipzig en Les Arts Florissants.

Een belangrijk deel van de carrière van André Morsch speelt zich af in Nederland. Zo zong hij verschillende malen bij De Nationale Opera in Amsterdam in onder meer Saint François d’Assise van Messiaen en vorig seizoen in Oedipe van Enescu. Ook zong hij mee in de wereldpremière van Peter Wagemans’ opera Legende. Daarnaast trad hij op met onder meer het Orkest van de Achttiende Eeuw, het Residentie Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest.

War Requiem - herdenkingsconcert

Bekijk concert
  • Bas Wiegers, Evelina Dobračeva, André Morsch, Robert Murray, Nationaal Kinderkoor, Consensus Vocalis
  • Arnhem
  • 21 september 2019 - 22 september 2019