Aidan Mikad Piano

terug

Aidan Mikdad

Nog maar elf jaar oud won Aidan Mikdad al zijn eerste prijs tijdens de Talentenjacht van Het Concertgebouw in Amsterdam. Al snel volgden er meer prijzen, onder meer de beurs van het Klavier-Festival Ruhr en in 2017 de Concertgebouw Young Talent Award. Momenteel studeert hij aan het Conservatorium van Amsterdam bij Naum Grubert en krijgt via de Royal Academy of Music in Londen les van Jean-Yves Thibaudet en Joanna MacGregor.

Ondanks dat hij aan het begin van zijn carrière staat heeft de jonge pianist al diverse concerten en recitals op zijn naam staan. Zo speelde hij als student-in-residence tijdens het Verbier Festival en trad hij er op met Jean-Yves Thibaudet. Ook maakte hij in 2017 zijn debuut bij de serie Meesterpianisten in het Amsterdamse Concertgebouw.

Daarnaast werkte Aidan Mikdad samen met enkele orkesten, waaronder het Wonderfeel Festival Orkest, het Praags Filharmonisch Orkest en het Euregio Jeugdorkest. In april 2016 maakte hij zijn debuut in een pianoconcert van Mozart met Sinfonia Rotterdam gespeeld in het Concertgebouw, een concert dat in de Rotterdamse Doelen werd herhaald. In het seizoen 2016-2017 debuteerde Aidan Mikdad zowel bij Het Gelders Orkest als het Orkest van het Oosten.

An American New Year’s Concert

Bekijk concert
  • Per-Otto Johansson, Aidan Mikad
  • Arnhem, Nijmegen, Doetinchem, Utrecht
  • 3 januari 2020 - 12 januari 2020