Recensies

terug

Lovende woorden over eerste concert nieuwe zaal Musis

Gepubliceerd op 9 mei 2017

Zaterdag 6 mei had Het Gelders Orkest de eer om het eerste concert in de schitterende nieuwe zaal van Musis Arnhem te geven. Mooie reacties over de akoestiek van de Parkzaal en het prachtige zicht op de boom door de glazen pui volgden.

Lees meer

Wereldpremière in Nijmegen

Gepubliceerd op 1 april 2017

Een centraal onderdeel van een avontuurlijk programma van het Gelders Orkest in De Vereeniging was de wereldpremière van het Concert voor piano en kamerorkest van de Arnhemse componist Andries van Rossem. De componist was deze bijzondere avond zelf ook aanwezig.

Lees meer

Keizerlijke vertoning van Bruckners Achtste

Gepubliceerd op 13 maart 2017

Het Gelders Orkest speelde afgelopen week Bruckners Achtste symfonie onder leiding van Martin Sieghart, voormalig chef-dirigent en honorair gastdirigent van het orkest. Blogger Pedro Waldenaar bezocht het concert in Apeldoorn van donderdag 9 maart en schreef een prachtige recensie.

Lees meer

Indrukwekkende Rob van de Laar

Gepubliceerd op 22 februari 2017

Rob van de Laar was afgelopen weekend te gast bij Het Gelders Orkest. Ugenda was erbij in Nijmegen en schreef een prachtige recensie. "Van der Laar en zijn hoorn brengen het beste in elkaar naar boven".

Lees meer

Mooie avond, vol feeërieke klanken

Gepubliceerd op 31 januari 2017

Het Gelders Orkest gaf met de concertreeks van afgelopen week, onder leiding van chef-dirigent Antonello Manacorda, een bijzondere impressie uit de 18 de , 20 ste en 21 ste eeuw.

Lees meer

Meegevoerd tijdens Halloween in Concert

Gepubliceerd op 29 oktober 2016

Dorien Sleyfer van Uit in Arnhem bezocht Halloween in Concert op 28 oktober en maakte een zinderend verslag van het muzikale spookhuis.

Lees meer

20.000 bezoekers herdenken de Slag om Arnhem

Gepubliceerd op 3 oktober 2016

Op vrijdag 16 september stonden 20.000 mensen in Arnhem stil bij onze vrijheid. Samen met Introdans, Remy van Kesteren, Glennis Grace, Willeke Alberti, Michael Prins en Het Gelders orkest herdachten zij onder de John Frostbrug de Slag om Arnhem.

Lees meer

CD recensie Dance! van Cécile Huijnen & Marieke Grotenhuis

Gepubliceerd op 16 november 2015

Begin november brachten Cécile Huijnen en Marieke Grotenhuis hun eerste gezamenlijke cd uit. De pers is lovend over dit album, met onder andere vier sterren in de Volkskrant en vijf in de Telegraaf. Een greep uit de recensies.

Lees meer

Het rockt, het swingt en het is klassiek

Gepubliceerd op 3 juli 2015  

Klassiek en pop, gaat dat wel samen? Afgelopen week hebben Wende en Het Gelders Orkest laten zien dat het een prachtige combinatie is.

Lees meer

Operaduo breekt de tent af

Gepubliceerd op 22 mei 2015  

De wereldberoemde Peruaanse tenor Juan Diego Flórez treedt op 19 mei in Het Concertgebouw op in duet met sopraan Pretty Yende, die naast hem eerder haar droomdebuut beleefde in de New Yorkse Metropolitan Opera.

Lees meer

Het Gelders Orkest magistraal in De Raaffs jubileumsymfonie

Gepubliceerd op 1 mei 2015  

Componist Robin de Raaff schreef Symphonie nr.2 “Illumination…Eclipse” ter gelegenheid van ons 125-jarig bestaan. Vorige week ging het stuk in première.

Lees meer

Sjostakovitsj tussen geweld en verstilling

Gepubliceerd op 23 maart 2015 

Meer dan 100 musici bundelden hun krachten voor de concertreeks Russische sferen. Het Gelders Orkest en HET Symphonieorkest speelden gezamenlijk werken van Rachmaninov en Sjostakovitsj tijdens een monumentaal muziek-avontuur.

Lees meer

Hedendaagse muziek in een sfeervol Musis Sacrum

Gepubliceerd op 24 februari 2015  

In het Orkest van de 21ste Eeuw werken Het Gelders Orkest en orkest de ereprijs samen, deze keer onder leiding van de Britse dirigent Clark Rundell. Strijkers, basfluit, piano, saxofoons, elektrische gitaren, slagwerk én meer zorgden voor...

Lees meer

Klassiek met een vleugje humor bij Beethoven College

Gepubliceerd op 16 februari 2015  

De nieuwe concerten in de reeks Atelier Klassiek waren een groot succes. In Utrecht, Arnhem en Nijmegen werd het publiek door de enthousiaste Jules van Hessen meegenomen in de wereld van de Zevende symfonie van Beethoven. Elk deel werd toegelicht met...

Lees meer

Manacorda als Mahleriaan: CD Vierde Symfonie

Gepubliceerd op 3 februari 2015

In oktober 2014 werd een nieuwe CD met de fantastische Vierde symfonie van Mahler uitgebracht, met sopraan Lisa Larsson. Het Gelders Orkest heeft een naam op te houden als Mahler-orkest. Als oprichter van het Gustav Mahler Jugend...

Lees meer

Energie straalt van Gimeno's Beethoven

Gepubliceerd op 2 februari 2015  

Op 29 januari leidde het grote talent Gustavo Gimeno Het Gelders Orkest in Almere door symfonieën van Beethoven. Voor de pauze zijn niet vaak gespeelde, voor­treffelijke Vierde symfonie, na de pauze de beroemde Zevende van Beethoven, met het...

Lees meer

Explosief kinderconcert voor durfals

Gepubliceerd op 22 januari 2015

In januari bezochten duizenden kinderen van basisscholen uit heel Gelderland de voorstelling Symfonie voor Angsthazen en durfals.Ter voorbereiding hadden de leerlingen op school lessen gehad over de symfonie. Ook hadden ze de liedjes voorbereid en konden...

Lees meer

Feest met Vloeimans' nieuwjaarsconcert

Gepubliceerd op 12 januari 2015  

Eric Vloeimans en Het Gelders Orkest speelden samen in een prachtig nieuwjaarsconcert. Improvisaties, jazz-sferen en fantastische solo’s, niets was te gek in dit energieke samenspel. De recensies waren lovend.

Lees meer