Nieuwsoverzicht Alle actualiteiten

terug Zoeken

Het is ons een eer Nieuws - Gepubliceerd op 21 april 2017

Vol trots presenteren we het nieuwe programma voor 2017-2018. Een rijk en gevarieerd programma boordevol hoogtepunten, van intieme ensemblemuziek tot groots en meeslepend symfonisch werk. Mogen wij je meenemen in de vier seizoenen?

Eric Corton en Het Gelders orkest nemen je mee in het moment Nieuws - Gepubliceerd op 15 april 2017

Rusteloos. Rennend van afspraak naar afspraak slingeren we ontelbare appjes, tweets en selfies de wereld in. We staan constant ‘aan’, zijn vaker en langer online, maar lijken het vermogen de wereld om ons heen waar te nemen te verleren. Herkenbaar? Eric Corton en Het Gelders Orkest houden een spiegel voor en nemen je, d.m.v. bijzondere verhalen en prachtige muziek, mee in een moment van rust, ruimte en werkelijke ervaring.

Voor het eerst naar
een klassiek concert?

We helpen je kiezen

Concertagenda

Concertmeester Cécile Huijnen in Diskotabel 'Ongehoord' Nieuws - Gepubliceerd op 11 april 2017

Cécile Huijnen schuift regelmatig aan als vast gastpanellid bij het radio 4 programma Diskotabel. Op Eerste Paasdag luister je, in de serie 'Ongehoord' van Diskotabel, naar de persoonlijke playlist van onze concertmeester.

Concert Harriet Krijgh geannuleerd wegens ziekte Nieuws - Gepubliceerd op 10 april 2017

De celliste Harriet Krijgh moet zich voor het kamermuziekconcert van vanavond helaas terugtrekken vanwege een blessure. Het concert in de Eusebiuskerk Arnhem is daarom geannuleerd.

Contract chef-dirigent Antonello Manacorda verlengd Nieuws - Gepubliceerd op 04 april 2017

Antonello Manacorda, chef-dirigent van Het Gelders Orkest, heeft zijn contract met Het Gelders Orkest laten verlengen tot en met seizoen 2018-2019. De Italiaanse maestro (1970) is sinds 2011 als chef-dirigent aan het orkest verbonden. Daarnaast heeft het orkest de Duitse maestro Claus Peter Flor (1953) als gastdirigent aan zich weten te binden.

De eerste keer bij Het Gelders Orkest Blog - Gepubliceerd op 02 maart 2017

De eerste keer… blijft voor altijd bij je. Daarom stuurt UitInArnhem echte Arnhemmers op pad om ze een onvergetelijke culturele herinnering te geven. Dit keer ging Susan van Ommen met haar nichtje June (7) naar Lejo LIVE.