Playing for succes op bezoek bij het orkest Nieuws - Gepubliceerd op 13 maart 2019

terug naar overzicht delen

Het was een mooie en bijzondere middag gisteren met de kinderen van de cursus Playing for Success. Wat is er nou mooier dan je talenten ontdekken en verder ontwikkelen? Playing for Success maakt dat mogelijk! Fijn dat Het Gelders Orkest een steentje mocht bijdragen.

Op dinsdag 11 maart ontvingen wij een groep kinderen van Playing for Succes in Musis Arnhem. Deze kinderen volgen 12 weken een cursus met een persoonlijk leerdoel. Bij de meesten gaat het om de ontwikkeling op het gebied van zelfvertrouwen een flinke boost te geven. De stichting Playing for Success heeft daar een succesvolle cursus voor ontwikkeld. Ze zijn naast de samenwerking met Vitesse dit jaar gestart met het thema cultuur, in samenwerking met Musis en Stadstheater Arnhem.

Het doel van Playing for Success is het vergroten van motivatie en zelfvertrouwen, waardoor ook de prestaties op school zullen verbeteren. In Arnhem richten ze zich daarbij op leerlingen in de bovenbouw van het primair onderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Playing for Success verbindt leren met de uitdagende wereld van kunst en cultuur. 

De kinderen bezochten eind februari al het concert Maestro Jules Onthult van Het Gelders Orkest en gisteren werd Melanie Jansen, 1e violiste bij ons orkest, geïnterviewd. Haar werd het hemd van het lijf gevraagd over de wereld van een musicus in een orkest en ook was er veel tijd en aandacht voor haar viool, om deze te bekijken en te beluisteren. 
Wij hopen dat de kinderen een mooie herinnering aan deze cursus en middag overhouden.