A Little Night Music “Stunning and delicious” Recensie - Gepubliceerd op 19 maart 2019

terug naar overzicht delen

Met meesterproef A Little Night Music slaagt een heel rijtje musicalzangers van de Nederlandse Reisopera voor hun eindexamen. Rigvava-Dumas zet een sarcastische, geestige, maar ook menselijke Desirée neer, en zingt een betoverende versie van Sondheims hit 'Send in the Clowns'.

A Little Night Music is een geestige en gelaagde muzikale zedenkomedie over de seksuele stoelendans van vier koppels die verstrikt raken in een reeks driehoeksverhoudingen en in één broeierige Midzomernacht toch ieder de juiste partner vinden. 

Sondheim schetst met zijn messcherpe en ironische teksten een genadeloos portret van de karakters die – of ze nu jong zijn, van middelbare leeftijd of oud – maar blijven worstelen met relaties. De reflectie op het leven die hij in dit werk geeft, is tegelijkertijd confronterend en vol mededogen.

Van 16 maart tot en met 9 april was A Little Night Music te beleven in theaters door het land. Op het podium een sterrencast met onder anderen acteur Paul Groot, musicalvedette Susan Rigvava-Dumas en operazangeres Laetitia Gerards. In de bak Het Gelders Orkest onder leiding van de jonge, zeer talentvolle dirigent Ryan Bancroft. Meer was er niet nodig voor een perfecte avond muziektheater en lovende recensies: 

'Betoverende versie van Send in the Clowns' (de Volkskrant ★★★★)

'Terecht open doekje voor Susan Rigvava-Dumas' (Trouw ★★★★★)

'Een verrukkelijke Sondheim' (Theaterkrant)

'Reisopera speelt uitstekende Sondheim' (Place de l’Opera)

'Rigvava-Dumas krijgt de zaal muisstil' (Musicalweb ★★★★) 

‘Zorg dat je het niet mist!’ (Musicalworld ★★★★★)

'Een sensuele stoelendans' (Musicalsites)

'Stunning and delicious' (Broadway World)