Lisa Jacobs heeft de moed het anders te doen Recensie - Gepubliceerd op 09 oktober 2018

terug naar overzicht delen

Violiste Lisa Jacobs is binnenkort te gast bij Het Gelders Orkest. Aankomend weekend vindt de CD presentatie plaats in Amsterdam (Vondelkerkconcert) van haar nieuwste album 24 Caprices van Paganini. Van dit album verscheen onlangs een fantastische recensie in het vooraanstaande Engelse Gramophone Magazine!

Haar cd met vioolconcerten van Locatelli werd vorig jaar door Luister al tot beste album van het jaar uitgeroepen. Nu prijst het Engelse Gramaphone Magazine haar om haar onderscheidende vermogen in de 24 Caprices van Paganini en brengt zij “een zachte schoonheid waar toch zo nu en dan het vuur oplaait”. 

Lees de recensie in Gramaphone Magazine van oktober 2018.

Eerder verscheen al de CD recensie van OPUS Klassiek. Daarin ook lovende woorden:

 “Lisa Jacobs volgt duidelijk haar eigen weg en dat doet ze met overgave en overtuiging. De routine is ver te zoeken en nuance en klankdifferentiatie staan op de voorgrond. Lisa Jacobs is een van de violisten voor wie de technische buitenkant niet meer is dan dat: zij heeft haar aandacht gericht op het muzikale concept in een buitengewoon welsprekend kader, heftig gepassioneerd, maar ook ontroerend teder en subtiel.” 

Van 26 t/m 28 oktober spelen violiste Lisa Jacobs en de strijkers van Het Gelders Orkest Mozart’s laatste en misschien wel mooiste werk: zijn Vioolconcert nr. 5. Ook zal zij Wieniawski’s verrassende Fantaisie brillante leiden op haar vioolEen klassiek concert met een exotische en warmbloedige sfeer. 

Meer informatie

Lees meer cd recensies met Lisa Jacobs:
Lisa Jacobs speelt een buitengewoon zangerige partij - De Gelderlander, 26 september 2018 [*****]

Locatelli vonkt en spettert Eindhovens Dagblad, 17 september 2018