CD met Liza Ferschtman top 5 beste muziek van 2017 volgens Het Parool Recensie - Gepubliceerd op 09 januari 2018

terug naar overzicht delen

"Liza Ferschtmans vertolking van Mendelssohns Vioolconcert met Het Gelders Orkest onder leiding van Kees Bakels ­behoort tot de allermooiste die bestaan. Pure kamermuziek; de triomf van luisterend musiceren, zonder vetranden en vals sentiment", aldus Erik Voermans.

Eind december maakte recensenten van Het Parool een overzicht van de beste muziek in 2017. Erik Voermans maakte zijn top 5 voor het genre Klassiek. Op nummer 5: Mendelssohns Vioolconcert en String Octet door Liza Ferschtman en Het Gelders Orkest onder leiding van dirigent Kees Bakels.

"Violiste Liza Ferschtman moest crowdfunden om de cd te kunnen maken, maar het resultaat is om door een ringetje te halen. Haar vertolking van Mendelssohns Vioolconcert met Het Gelders Orkest onder leiding van Kees Bakels ­behoort tot de allermooiste die bestaan. Pure kamermuziek; de triomf van luisterend musiceren, zonder vetranden en vals sentiment", aldus Erik Voermans. Lees hier een compleet overzicht van de beste muziek in verschillende genres volgens recensenten van Het Parool.

De CD met werken van Mendelssohn uitgevoerd door Liza Ferschtman en Het Gelders Orkest kan in de webshop van Het Gelders Orkest besteld worden.