Afscheid van een maestro Recensie - Gepubliceerd op 26 november 2018

terug naar overzicht delen

Na zeven jaar bij Het Gelders Orkest, stond Antonello Manacorda afgelopen weekend nog één laatste keer als chef-dirigent voor ons orkest. We zijn onze chef dankbaar voor een mooie periode, waarin we samen zijn gegroeid tot wat we nu zijn.

Unaniem was de pers in 2011 over het droomdebuut van chef-dirigent Antonello Manacorda bij Het Gelders Orkest: ‘Manacorda geeft met de Zevende van Mahler zijn visitekaartje af’ en ‘Het Gelders Orkest stijgt onder leiding van de nieuwe maestro boven zichzelf uit’.

Op 22, 23 en 24 november nam de flamboyante en energieke Italiaan afscheid van zijn orkest. En dat ging bepaald niet ongemerkt voorbij, want het programma dat Manacorda voor dit concert samenstelde draaide om het gloednieuwe werk 1002 van Hawar Tawfiq dat hij in opdracht van Het Gelders Orkest componeerde.  Daarnaast stonden Sheherazade van Rimski-Korsakov en het Eerste vioolconcert van Max Bruch met meestervioliste Antje Weithaas op het programma. 

Een mooi portret van de dirigent verscheen na een interview met De Gelderlander en in zowel de Volkskrant, als het NRC kreeg het afscheidsconcert 4 sterren. 

Lees hier de lovende recensies terug:

Tijd om het stokje door te geven
De Gelderlander, 24-11-18

Dirigent Manacorda laat Gelders Orkest nog een keer stralen****
NRC, 26-11-18

Afzwaaiend chef-dirigent Manacorda brengt zonder poeha concentratie en poëzie aan in stukgespeelde muziek van Bruch en Rimski-Korsakov****
De Volkskrant 23-11-18