Maestro Jules geridderd Nieuws - Gepubliceerd op 01 december 2017

terug naar overzicht delen

Op donderdag 30 november is dirigent Jules van Hessen benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn inzet en betrokkenheid bij de bekendheid van klassieke muziek. Het Gelders Orkest feliciteert zijn gastdirigent!

Als chef-dirigent van het Philips Symfonie Orkest speelde Jules van Hessen donderdagavond met zijn eigen orkest in het Concertgebouw in Amsterdam. Na afloop van het concert ontving hij het speldje van locoburgemeester Simone Kukenheim.

Maestro Jules

Van Hessen is regelmatig op bezoek bij Het Gelders Orkest als Maestro Jules. Met de concertserie Maestro Jules onthult ontrafelt hij de geheimen achter klassieke meesterwerken voordat hij met het orkest de complete symfonie speelt. Ook is hij met zijn toelichtingen over klassieke muziek regelmatig te horen en te zien op radio en televisie.

Ambassadeur

"Door de unieke combinatie van zijn muzikale gave, zijn presentatiekunde en cultureel ondernemerschap is Jules van Hessen een dirigent die een groot publiek weet te bereiken en inspireren," aldus gemeente Amsterdam. Jules van Hessen stond aan het eerste niet gesubsidieerde symfonieorkest van Nederland: het Nederlands Theater Orkest. Daarnaast maakte hij het Joods Muziek Festival tot mondiaal evenement. Dit jaar viert de ambassadeur van klassieke muziek zijn 30-jarig jubileum als chef-dirigent van het Philips Symfonie Orkest.