Giancarlo Rizzi maakt debuut bij Het Gelders Orkest Nieuws - Gepubliceerd op 16 september 2017

terug naar overzicht delen

Door omstandigheden zal Antonello Manacorda het concert van zaterdag 4 november in Apeldoorn niet dirigeren. De chef-dirigent van Het Gelders Orkest wordt vervangen door zijn assistent; de jonge en getalenteerde Giancarlo Rizzi.

De Italiaanse dirigent Giancarlo Rizzi (in 1982 geboren te Verona) studeerde in het voorjaar van 2013 bij Leif Segerstam aan de Sibelius Academy (Helsinki) af in de richting Orkestdirectie. Hij volgde daarbij ook lessen van onder andere Jorma Panula en Atso Almila.

In de zomer van 2014 werd hij door Lorin Maazel uitgenodigd om zijn masterclass dirigeren bij te wonen tijdens het Castleton Festival (USA).

In 2016 startte hij een samenwerking met het Pomeriggi Musicali-orkest (Milaan) met een door Alberto Cara en Francesco Micheli bewerkte versie van Lucia di Lammermoor. Hij is daar uitgenodigd voor een concert in het seizoen 2017/18.

Momenteel werkt Rizzi als assistent samen met Antonello Manacorda voor de operaproductie Lucio Silla (Mozart) in De Munt in Brussel. Lees de uitgebreide biografie van Giancarlo Rizzi.