Arthur Mahler overleden Nieuws - Gepubliceerd op 11 september 2017

terug naar overzicht delen

Tot ons groot verdriet heeft ons het bericht bereikt dat op woensdag 6 september 2017 hoboïst Arthur Mahler is overleden.

In 1972 is Arthur Mahler als hoboïst in dienst gekomen bij Het Gelders Orkest. In een periode van ruim 40 jaar heeft hij zich op alle mogelijke manieren voor het orkest ingezet. Als hoboïst heeft hij alle stoelen binnen de hobosectie bemand en heeft hij meerdere periodes deel uitgemaakt van de artistieke commissie.

Diverse keren heeft hij solo gespeeld en meer dan eens heeft hij ook als dirigent voor het orkest gestaan.  

Naast zijn werk bij Het Gelders Orkest, was Arthur verbonden als hobodocent aan de conservatoria van Maastricht, Utrecht en Arnhem en was hij als barok hoboïst een aantal jaren werkzaam bij het Amsterdam Baroque Orchestra onder leiding van Ton Koopman.  Kortom, een veelzijdig musicus.    

In 2015 werd bij Arthur slokdarmkanker geconstateerd. Na een zware operatie herstelde hij aanvankelijk voorspoedig en tot afgelopen juni ging het hem naar omstandigheden goed. Totaal onverwacht bleek de ziekte zich toch weer uit te breiden. Ondanks dat, bleef hij meestal positief en plannen maken voor betere tijden. Twee weken geleden vierde hij zijn 65ste verjaardag en zelfs toen keek hij nog vooruit naar wat het leven hem nog brengen kon. Die spirit en dat doorzettingsvermogen kenmerkten hem. 

Arthur heeft een warme plek in ons hart. We zullen hem missen en wensen zijn naasten heel veel sterkte toe.