Orkest van het Oosten en Het Gelders Orkest verheugd over toekenning provinciale subsidie Nieuws - Gepubliceerd op 08 november 2018

Het Orkest van het Oosten en Het Gelders Orkest zijn zeer verheugd over de beslissing van de Provinciale Staten van Overijssel het door hen aangevraagde subsidiebedrag volledig toe te kennen. In de begrotingsbehandeling van woensdag 7 november werd besloten de nieuwe fusieorganisatie (tussen Orkest van het Oosten en Het Gelders Orkest) vanuit de provincie Overijssel vanaf 1 september 2019 een subsidie te verstrekken van € 950.000 op jaarbasis (momenteel € 350.000 per jaar). De Provinciale Staten van Gelderland nemen hun besluit, over een gelijk bedrag, op woensdag 14 november.

Win bioscoopkaarten voor 'De Dirigent' Nieuws - Gepubliceerd op 23 oktober 2018

Vanaf vandaag gaat de meeslepende bioscoopfilm ‘De Dirigent’ in première. Een waargebeurd verhaal van filmmaker Maria Peters over Antonia Brico, de eerste vrouwelijke dirigent in de jaren twintig van de vorige eeuw. Bij Het Gelders Orkest kun je nu gratis bioscoopkaarten winnen!

Lisa Jacobs heeft de moed het anders te doen Recensie - Gepubliceerd op 09 oktober 2018

Violiste Lisa Jacobs is binnenkort te gast bij Het Gelders Orkest. Aankomend weekend vindt de CD presentatie plaats in Amsterdam (Vondelkerkconcert) van haar nieuwste album 24 Caprices van Paganini. Van dit album verscheen onlangs een fantastische recensie in het vooraanstaande Engelse Gramophone Magazine!

De Rabobank en Het Gelders Orkest verlengen partnerschap tot 2022 Nieuws - Gepubliceerd op 02 oktober 2018

Op donderdag 27 september ondertekenden De Rabobank en Het Gelders Orkest voor een hernieuwde partnerovereenkomst. Het bestaande partnercontract werd daarmee verlengd tot januari 2022.