Actualiteitenoverzicht Alle actualiteiten

terug Zoeken
Filter op:    Nieuws    Blog    Recensie

Namen bekend Bridge to Liberation Experience Nieuws - Gepubliceerd op 29 juni 2018

Zangeres Trijntje Oosterhuis is een van de artiesten die optreedt tijdens de vijfde editie van het multimediale spektakel Bridge to Liberation Experience (B2LX) bij de John Frostbrug in Arnhem. Ze zal op 21 september aan de oevers van de Rijn een aantal nummers ten gehore brengen, begeleid door Het Gelders Orkest.

Positief advies Raad voor Cultuur over samenwerkingsplan Het Gelders Orkest en Orkest van het Oosten Nieuws - Gepubliceerd op 28 mei 2018

Op maandag 28 mei heeft de Raad voor Cultuur zijn advies over de Symfonische Voorziening Landsdeel Oost aangeboden aan minister Van Engelshoven van OCW. De raad oordeelt positief over het plan en ziet een positieve toekomst voor de nieuwe organisatie.

Voor het eerst naar
een klassiek concert?

We helpen je kiezen

Concertagenda

Aangepaste Privacy Policy en Cookiebeleid voor Het Gelders Orkest Nieuws - Gepubliceerd op 24 mei 2018

Op 25 mei gaan de nieuwe EU-regels omtrent privacy (bekend als AVG) in werking. In het kader van de nieuwe wet bescherming persoonsgegevens heeft Het Gelders Orkest zijn Privacy Policy en Cookiebeleid aangepast.

Het Gelders Orkest maakt indruk met Russisch programma Recensie - Gepubliceerd op 14 mei 2018

Vaste gastdirigent Nikolai Alexeev en Het Gelders Orkest lieten afgelopen weekend in Arnhem, Nijmegen en Utrecht Russische meesterwerken van Rimski-Korsakov, Sjostakovitsj en Rachmaninov vlammen. Lees de mooie recensie uit het NRC van Joep Stapel van 13 mei.

Concertmeester en violist Herman Krebbers (94) overleden Nieuws - Gepubliceerd op 05 mei 2018

Violist Herman Krebbers is woensdag 2 mei jongstleden op 94-jarige leeftijd overleden. Krebbers geldt als een van de grootste Nederlandse violisten en genoot ook internationale faam.

Luister beoordeelt cd met Liza Ferschtman met een 9 Recensie - Gepubliceerd op 30 april 2018

In dit Bernsteinjaar brengt violiste Liza Ferschtman een cd uit met Leonard Bernsteins Serenade after Plato's "Symposium" én het Vioolconcert van Erich Wolfgang Korngold. René Seghers gaf in Luister een 9 als waarderingscijfer voor de cd. 'Ferschtman brengt Erich Wolfgang Kornkold op een verbluffende manier tot leven.'