Actualiteitenoverzicht Alle actualiteiten

terug Zoeken
Filter op:    Nieuws    Blog    Recensie

Martin Sieghart dirigeert Mahler en Mozart Nieuws - Gepubliceerd op 05 maart 2018

Het Gelders Orkest speelt op 7, 9, 10 en 11 maart in Arnhem, Apeldoorn en Nijmegen Mahlers Vijfde Symfonie en Mozarts pianoconcert nr. 25. Deze week werd bekend dat chef-dirigent Antonello Manacorda om gezondheidsredenen zich genoodzaakt ziet de productie af te zeggen. Manacorda zal voor deze concertreeks worden vervangen door voormalig chef-dirigent en honorair gastdirigent Martin Sieghart.

Matthias Höfs, een trompettist als 1e viool in een strijkkwartet Blog - Gepubliceerd op 01 maart 2018

Op dit moment repeteren trompettist Matthias Höfs, pianist Florian Wiek en de strijkers van Het Gelders Orkest samen voor ‘Mozart con Tromba’. Het belooft een verrassende concertreeks te worden dit weekend in Zutphen, Tilburg en Arnhem, waarbij composities van Mozart centraal staan. Tussen de repetities door spraken wij de bevlogen trompettist over het bijzondere programma met unieke bewerkingen voor trompet en strijkers.

Voor het eerst naar
een klassiek concert?

We helpen je kiezen

Concertagenda

Nieuws - Gepubliceerd op 23 februari 2018

Op 21 maart zijn er Gemeenteraadsverkiezingen. De culturele instellingen in Arnhem hebben daarom de krachten gebundeld om op 1 maart in debat te gaan met de politieke partijen. Laat ook je stem horen!

Recensie - Gepubliceerd op 22 januari 2018

November 2017 verscheen het nieuwste album van Het Gelders Orkest o.l.v. Antonello Manacorda met daarop Debussy, La Mer en Ravel, Ma Mère l’Oye. De cd is een trots bewijs van overlevingskracht en ongebroken motivatie, volgens Bas van Putten van De Groene Amsterdammer.

CD met Liza Ferschtman top 5 beste muziek van 2017 volgens Het Parool Recensie - Gepubliceerd op 09 januari 2018

"Liza Ferschtmans vertolking van Mendelssohns Vioolconcert met Het Gelders Orkest onder leiding van Kees Bakels ­behoort tot de allermooiste die bestaan. Pure kamermuziek; de triomf van luisterend musiceren, zonder vetranden en vals sentiment", aldus Erik Voermans.

Koningin Máxima opent vernieuwde Musis in Arnhem Nieuws - Gepubliceerd op 07 december 2017

Hare Majesteit Koningin Máxima opent vrijdagmiddag 12 januari 2018 het vernieuwde Musis in Arnhem. Tijdens de opening staat de betrokkenheid van kinderen bij en met muziek centraal.