Actualiteitenoverzicht Alle actualiteiten

terug Zoeken
Filter op:    Nieuws    Blog    Recensie

Het Gelders Orkest maakt indruk met Russisch programma Recensie - Gepubliceerd op 14 mei 2018

Vaste gastdirigent Nikolai Alexeev en Het Gelders Orkest lieten afgelopen weekend in Arnhem, Nijmegen en Utrecht Russische meesterwerken van Rimski-Korsakov, Sjostakovitsj en Rachmaninov vlammen. Lees de mooie recensie uit het NRC van Joep Stapel van 13 mei.

Concertmeester en violist Herman Krebbers (94) overleden Nieuws - Gepubliceerd op 05 mei 2018

Violist Herman Krebbers is woensdag 2 mei jongstleden op 94-jarige leeftijd overleden. Krebbers geldt als een van de grootste Nederlandse violisten en genoot ook internationale faam.

Voor het eerst naar
een klassiek concert?

We helpen je kiezen

Concertagenda

Nog 1 nachtje slapen.. Nieuws - Gepubliceerd op 19 april 2018

Morgen is het dan eindelijk zo ver: onze nieuwe seizoensbrochure komt uit! Een prachtig aanbod vol magische momenten dat bol staat van talentvolle solisten, topdirigenten, bijzondere samenwerkingen en nieuwe formules. Uiteraard hebben we ook weer mooie series samengesteld, zodat je een jaar lang voordelig kunt genieten van de allermooiste concerten.

'Gruwelijk mooi totaaltheater' Recensie - Gepubliceerd op 03 april 2018

Zaterdag 31 maart ging de voorstelling Kogelvis in première. De Arnhemse gezelschappen Introdans, Toneelgroep Oostpool, Musis en Stadstheater Arnhem en Het Gelders Orkest (i.s.m. het Nationaal Jeud Orkest) gingen een bijzondere samenwerking aan met het maken van dit totaaltheater. Samen zoeken zij de grens op tussen schoonheid en afschuw in een voorstelling over het onvoorstelbare maar waargebeurde levensverhaal van seriemoordenaar Jeffrey Dahmer.

Unieke samenwerking met Marcel Veenendaal Nieuws - Gepubliceerd op 21 maart 2018

Het Gelders Orkest, Marcel Veenendaal en arrangeur/componist Tom Trapp vinden elkaar deze zomer bij een reeks openluchtconcerten. Met het unieke project ‘Ohm, het geluid van het Universum’, gaat een lang gekoesterde wens van Marcel Veenendaal - leadzanger van de succesvolle band DI-RECT - in vervulling.

Muziek die uitleg overbodig maakt Recensie - Gepubliceerd op 19 maart 2018

November 2017 verscheen het nieuwste album van Het Gelders Orkest o.l.v. Antonello Manacorda met daarop Debussy, La Mer en Ravel, Ma Mère l’Oye. Mooie woorden door De Groene Amsterdammer, De Volkskrant en Luister over de cd volgden.