Actualiteitenoverzicht Alle actualiteiten

terug Zoeken
Filter op:    Nieuws    Blog    Recensie

Nieuw talent in de Academy Nieuws - Gepubliceerd op 19 oktober 2017

Het Gelders Orkest heeft een belangrijke rol binnen talentontwikkeling in Oost-Nederland. Met Het Gelders Orkest - Academy biedt de organisatie plaats aan jonge, zeer getalenteerde musici, die deelnemen aan producties terwijl ze worden gecoacht door professionals. Dit seizoen nemen Jesse Solway en Lucía Mateo Calvo na een geslaagde auditie deel aan de Academy als contrabassisten. Gefeliciteerd!

Meewerken bij het orkest? Nieuws - Gepubliceerd op 03 oktober 2017

Jong of oud, man of vrouw, Het Gelders Orkest kan niet zonder zijn vrijwilligers. Bij symfonische concerten, schoolconcerten, marketingactiviteiten, vriendenrepetities maar ook op kantoor. Onze vrijwilligers steken graag hun handen uit de mouwen en geven daarmee de concertbeleving van onze gasten net dat beetje extra. Het Gelders Orkest is hen dan ook enorm dankbaar voor hun hulp!

Voor het eerst naar
een klassiek concert?

We helpen je kiezen

Concertagenda

Schrijnend verhaal achter romantische mythe La traviata Recensie - Gepubliceerd op 02 oktober 2017

Op zaterdag 30 september bracht de Nederlandse Reisopera samen met Het Gelders Orkest, Consensus Vocalis en Scapino Ballet één van de grootste klassiekers uit het operarepertoire: Verdi’s La traviata. Regietalent Floris Visser slaagt erin de sluier weg te halen die er eigenlijk vanaf de eerste uitvoering over het drama rond de sjieke prostituée Violetta Valéry heeft gehangen.

Giancarlo Rizzi maakt debuut bij Het Gelders Orkest Nieuws - Gepubliceerd op 16 september 2017

Deze week werd bekend dat voor het concert op 4 november in Apeldoorn chef-dirigent Antonello Manacorda wordt vervangen door zijn assistent; de jonge en getalenteerde Giancarlo Rizzi.

Het Groot Gelders HRFSTWND Orkest Nieuws - Gepubliceerd op 13 september 2017

Wil jij ook gecoacht worden door een musicus en uiteindelijk samen met Het Gelders Orkest schitteren in de nieuwe concertzaal van Musis? Geef je dan snel op.

Diabolo ICT tekent sponsorcontract Het Gelders Orkest Nieuws - Gepubliceerd op 13 september 2017

Op woensdag 13 september ondertekenden Ronald Brakenhoff, directeur Diabolo ICT, en Wiebren Buma van Het Gelders Orkest een sponsorcontract met een looptijd van vijf jaar.