Jan Roel Hamersma Slagwerk

terug

Jan Roel Hamersma

Jan Roel, geboren in Damwoude, Friesland, begon op jonge leeftijd met drummen in diverse bandjes en brassbands. Hij studeerde in Leeuwarden, Amsterdam en Zwolle (bij Peter Prommel), waar hij in 1995 cum laude afstudeerde. Ook mocht hij destijds de stimuleringsprijs voor jonge musici in ontvangst nemen.

Na zijn studie begon hij te werken als remplaçant bij orkesten zoals het Koninklijk Concertgebouworkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Residentie Orkest, diverse radio-orkesten en ensembles in binnen- en buitenland.

In deze hoedanigheid werkte hij met o.a. Peter Eötvös, Oliver Knussen, Karl-Heinz Stockhausen, Jaap van Zweden, Louis Andriessen, Theo Loevendie, Richard Dufallo, Leonard Slatkin, Mariss Jansons, Neeme Järvi, Daniele Gatti e.v.a.

Verder maakt hij deel uit van het Carrefour marimbakwartet, waar hij cd’s mee opneemt, concerten (met o.a. het Nationaal Promenade Orkest, Per Arne Glorvigen en Vocaal Ensemble the Gents) en masterclasses verzorgt. Ook speelde hij als percussionist bij Nynke Laverman.

Sinds 2003 is hij als docent klassiek slagwerk verbonden aan het Artez conservatorium en sinds 2007 als slagwerker bij Het Gelders Orkest.