Gudrun Bourel Piccolo

terug

Gudrun Bourel

Zij begon haar conservatoriumstudie aan het Lemmensinstituut te Leuven bij Roland Vanden Berghe. Na haar kandidatuurstudies studeerde Gudrun verder aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen in de klas van Aldo Baerten, tevens kreeg ze hier piccololes van Vincent Cortvrint en ze studeerde in juni 2003 met grote onderscheiding af. Vervolgens studeerde Gudrun een jaar in Den Haag bij Emily Beynon en van 2004 tot 2006 volgde ze de master opleiding piccolo aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen bij Peter Verhoyen.

In 2001-2002 speelde Gudrun als solofluitiste bij het Schleswig-Holstein Festival Orchester. Sindsdien wordt Gudrun geregeld gevraagd om te remplaçeren in de grote Belgische en Nederlandse orkesten.

Sinds 2005 werkt ze bij het Gelders Orkest als piccoloiste en sinds 2015 is ze daar tevens plaatsvervangend aanvoerder.

Van 2011 tot en met 2014 was Gudrun ook solo fluitiste bij philharmonie zuidnederland.

Naast haar orkestbaan is Gudrun actief met haar kamermuziekensembles, Het Gelders Blaaskwintet en haar harp en fluit duo ‘Isera’.

Gudrun is hoofdvakdocente fluit aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle en gastdocente piccolo aan het conservatorium in Utrecht.

Foto: EneHarry