Maike Reisener Solo-cellist

terug

Maike Reisener

Maike, solocelliste van Het Gelders Orkest sinds 2005, werkte eerder als vaste solocelliste in het Radiokamerorkest en werd regelmatig als gast-solocelliste uitgenodigd door onder meer het Duitse Ensemble Resonanz, Amsterdam Sinfonietta, de Amsterdamse Bach Solisten en het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Internationale optredens met diverse kamermuziekensembles en recitals met pianisten brachten haar naar verre landen zoals Zuid-Korea en Brazilië.

Vanaf 1999 was zij meerdere jaren vaste  medespeler van het International Chambermusic Seminar onder leiding van Steven Isserlis in Prussia Cove, Cornwall, Verenigd Koninkrijk.

Zij is onder meer prijswinnaar van het nationaal concours Jugend musiziert, van het internationale Cello concours Douai en ereprijswinnaar van de Carl-Flesch-Akademie Baden-Baden.

Maike Reisener is geboren in Duitsland en begon haar cellostudie in Detmold bij Irene Güdel. Ze vervolgde haar studie aan de Folkwanghochschule Essen bij Young-Chang Cho waar zij cum laude afstudeerde en haar studie afrondde met de solistenopleiding Konzertexamen.

Haar eerste professionele orkestervaring deed ze onder meer op bij het internationale Gustav Mahler Jeugdorkest en als stagiare bij de Duisburger Sinfoniker (tevens Deutsche Oper am Rhein).

Als gepassioneerd kamermusicus volgde zij ook een kamermuziekopleiding bij het Alban-Berg-Quartett in Keulen en bij professor Andreas Reiner (primarius Rosamunde-Quartett) in Essen, en volgde masterclasses bij, onder anderen, de cellisten Frans Helmerson, Boris Pergamentschikow, Ivan Monighetti en Steven Isserlis.

In 2015 werd zij de nieuwe celliste van het in Nederland gevestigde en succesvolle EnAccord strijkkwartet.