Maike Reisener Solo-cellist

terug

Maike Reisener

Maike, solocelliste van het Gelders Orkest, is een gepassioneerde kamermusicus. Zij was onder meer lid van het Romeo-kwartett en van het Coventina piano trio. Met kamermuziek had zij optredens in de hele wereld, onder meer in Zuid Korea en op de Virada in Sao Paulo, Brazilie in 2012.

Eerder werkte ze als solocelliste in het Radiokamerorkest en parttime bij het Duitse “Ensemble Resonanz”, Amsterdam Sinfonietta en de Amsterdamse- Bach – Solisten. Zij treed ook regelmatig op als soliste in binnen- en buitenland in recitals en met verschillende orkesten, bv. het Radiokamerorkest en Het Gelders Orkest.

Sinds 1999 is zij vaste medespeler van het “International Chambermusic Seminar” o.l.v. Steven Isserlis in Cornwall, Engeland. Onder meer is zij prijswinnaar van het nationaal concours “Jugend musiziert”, van het internationale Cello concours Douai en is ereprijswinnaar van de Carl-Flesch-Akademie Baden-Baden.

Maike Reisener begon haar cellostudie in Detmold bij Irene Güdel en vervolgde die aan de Folkwanghochschule Essen bij Young-Chang Cho waar zij cum laude afstudeerde en haar studie beëindigde met de solisten opleiding “Konzertexamen”. Bovendien volgde zij als lid van het “Baldeney-Streichtrio” een kamermuziekopleiding bij het Alban-Berg-Quartett in Keulen en bij professor Andreas Reiner (primarius Rosamunde-Quartett) in Essen, en volgde Masterclasses bij o.a. de cellisten Frans Helmerson, Boris Pergamentschikow, Ivan Monighetti en Steven Isserlis.