Inge Grevink Plv. aanvoerder cello

terug

Inge Grevink

Inge Grevink studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Elias Arizcuren en Jeroen den Herder. In Zwitserland kwam ze onder de hoede van Raphael Wallfisch aan de Hochschule für Musik und Theater Zürich, waar ze haar solistendiploma behaalde.

Masterclasses volgde ze bij onder anderen Wolfgang Boettcher, Colin Carr en Janos Starker. Ze behaalde prijzen bij het Prinses Christina Concours en het concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland.

Als soliste was Inge Grevink te horen bij onder meer het Kammerensemble Opus Zwei, Polaris Ensemble, Musica Ducis Brabantiae en de HMT-Strings. Ook speelde ze in het cello-octet Conjunto Iberico, het Schleswig Holstein Musikfestival Orchester en als solocelliste in het Gustav Mahler Jugend Orchester.

Alweer tien jaar is ze verbonden aan het Gelders Orkest als plaatsvervangend solocellist en remplaceert regelmatig bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Daarnaast heeft de kamermuziek haar grote liefde. Niet alleen vormt ze met violiste Marjolein van Dingstee het succesvolle Van Dingstee-Grevink Duo, maar ook geeft ze vele concerten met het Cascata Strijktrio.