Peter van Praagh Altviool

terug

Peter van Praagh

Peter, geboren in 1961 op Curaçao, studeerde viool bij Jeanne Lemkes-Vos in Zwolle. In zijn laatste studiejaar viool ging hij tevens altviool studeren bij Else Krieg. Na zijn DM viool eindexamen in 1986 deed Peter in 1987 DM altviool examen en in 1989 rondde hij zijn altvioolstudie af met een UM examen.

Tijdens zijn studie speelde Peter al in diverse kamermuziek ensembles. Direct na zijn eindexamen altviool remplaceerde Peter al full-time in Het Gelders Orkest en een paar jaar later als vast lid van de altvioolgroep. Peter van Praagh speelt op een altviool, gebouwd door Michael Ledfuss in 2009, ter beschikking gesteld door stichting mecenaat van Het Gelders Orkest.

Al vroeg speelde Peter van Praagh in diverse jeugd orkesten. Naast orkestspel is ook kamermuziek zijn grote liefde en hij richtte in 1985 het Meander Kwartet op. Het Meander Kwartet nam deel aan diverse festivals en volgde lessen bij voor aanstaande musici uit de kamermuziek wereld. Als promotor van het Parnassus Ensemble organiseert Peter diverse concerten in combinatie met soloconcerten met verschillende instrumentalisten.

Verder is Peter al jaren actief in het bestuur van de AvvK, de Arnhemse vereniging voor Kamermuziek. Peter van Praagh is verantwoordelijk als artistiek commissaris voor de internationale kamermuziek serie in Musis Sacrum en organiseerde reeds diverse Masterclasses met o.a. Rudolf Jansen, Barnabas Kelemen, Christianne Stotijn en Joseph Breinl. Van 2009-2010 volgde Peter aan Artez Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem de opleiding muziekprogrammering.

In zijn vrije tijd schildert hij graag en is hij vaak aan het fietsen op zijn mountain bike in de mooie omgeving van Arnhem.