Marjolein van Dingstee Aanvoerder 2e viool

terug

Marjolein van Dingstee

Marjolein van Dingstee volgde haar opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam, bij Victor Liberman, Keiko Wataya en Alexander Kerr en aan het New England Conservatory in Boston bij James Buswell. Daarnaast volgde ze diverse cursussen, masterclasses en festivals, zowel individueel als in kamermuziekverband. Ze nam deel aan onder meer het Tanglewood Music Center Festival in de Verenigde Staten.

Marjolein is vooral als kamermusicus een gelauwerd violiste. Regelmatig is zij te gast bij verschillende ensembles. Sinds de oprichting in 1997 is zij, met haar broer en zus, lid van het Van Dingstee Kwartet, waarmee ze talrijke concerten gaf op de Nederlandse podia en tournees in Europa en de Verenigde Staten maakte. Het kwartet won prijzen op concoursen in Finland, Oostenrijk en Nederland, volgde masterclasses bij leden van onder meer het Amadeus Quartet, het Alban Berg Quartett en Juiliard String Quartet en bracht diverse cd’s uit. Ook nam het kwartet deel aan diverse festivals in binnen- en buitenland.

In 2012 richtte Marjolein met celliste Inge Grevink het Van Dingstee Grevink duo op. In 2014 kwam hier tevens het Cascata Strijktrio uit voort, met altvioliste Meintje de Roest en celliste Inge Grevink.

Sinds augustus 2007 is Marjolein van Dingstee als aanvoerder 2e viool in vaste dienst bij Het Gelders Orkest. Daarnaast werkt zij als remplaçante bij praktisch alle orkesten in Nederland, als aanvoerder en tutti violiste.